×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-23
Atkusnī asfalta segumā pastiprināti veidojas bedres; grants ceļi kļūst grūtāk izbraucami

Iestājoties siltākiem laikapstākļiem un atkusnim, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis un veidojas sarežģīti braukšanas apstākļi – pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un transportlīdzekļu kustības rezultātā veidojas bedres. Mainīgu laikapstākļu ietekmē arī asfaltbetona autoceļos, kas ir sliktā tehniskajā stāvoklī, pastiprināti veidojas bedres – atbildīgie speciālisti regulāri apseko ielas un ceļus, satiksmei bīstamās bedres aizpildot ar auksto asfaltu.

Lai nepasliktinātu braukšanas apstākļus un ceļa seguma kvalitāti uz grants autoceļiem, greiderēšanas darbus veiks, kad ceļu segumam ir optimāls mitrums – tas ir pietiekami apžuvis un nav pārāk sauss. Mitrā vai lietainā laikā, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrinātu ielas vai ceļa segumu, to var tikai pasliktināt un vēl vairāk sabojāt. Greiderēšanas darbi tiek veikti atbilstoši ielu un ceļu uzturēšanas klasēm, kā arī ņemot vērā esošo situāciju uz attiecīgiem ceļiem. 

Vienlaikus atgādinām, ka pārvietošanos pa grants ceļiem, ko ziemā uztur ar piebraukta sniega kārtu, apgrūtina apledojums. Aicinām autobraucējus būt piesardzīgiem, rēķināties, ka grants segumi atkusnī ir slideni līdz brīdim, kamēr nokusīs viss sasalušais sniegs. Arī gājējus un velobraucējus aicinām būt uzmanīgiem, pārvietojoties pa vietējiem grants ceļiem šādos apstākļos. Pašvaldības speciālisti atgādina – šķīdoņa laikā atļaujas kravu izvešanai netiek izsniegtas.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi