×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-26
Noticis V Vidzemes mūzikas skolu audzēkņu konkurss Vispārējās klavierēs

Februārī Siguldas Mākslu skolā “Baltais flīģelis” pirmo reizi notika V Vidzemes mūzikas skolu audzēkņu konkurss Vispārējās klavierēs. Iepriekš konkursu organizēja Lielvārdes Mūzikas un mākslas skola. Siguldas novadu konkursā pārstāvēja seši “Baltā flīģeļa” Mūzikas nodaļas dažādu specialitāšu audzēkņi.

Konkursa laureāti: l kategorijā 1. vietu ieguva Gustavs Mitrevics (6. kora klase; skolotāja Sanita Klešniece) un 3. vietu – Laura Gruzniņa (3. kora klase; skolotāja Olga Kohņuka). III kategorijā 3. vietu ieguva Ernests Lipskis (5. akordeona spēles klase; skolotāja Ilze Eglīte).

Atzīstamus rezultātus uzrādīja Elza Gailuma (4. vijoles spēles klase; skolotāja Ineta Stepiņa), Paula Karlīna Piekusa (1. flautas spēles klase; skolotāja Larisa Surikova) un Amanda Deksne (6. kora klase; skolotāja Larisa Surikova).

Dalībnieku sniegumu trīs kategorijās vērtēja žūrija – Sanita Glazenburga (pianiste, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas lektore, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotāja un koncertmeistare), Diāna Dzelvīte (Juglas Mūzikas skolas klavierspēles skolotāja, Mālpils Mūzikas un mākslas skolas klavierspēles metodiskās komisijas vadītāja, klavierspēles skolotāja) un Margarita Mižujeva (Juglas Mūzikas skolas klavierspēles metodiskās komisijas vadītāja).

Konkursa atklāšanā ar savu klātbūtni pagodināja pašvaldības Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sigita Upmale. Muzikālu sveicienu dzirdējām žūrijas priekšsēdētājas Sanitas Glazenburgas izpildījumā, atskaņojot komponista Ģederta Ramaņa skaņdarbu “Leģendas un fantāzijas”.

Laureāti saņēma žūrijas pasniegtās balvas – Siguldas spieķīšus, bet dalībnieku skolotāji – pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides apliecības par meistarības pilnveidi.

Kopumā konkursā piedalījās 56 dalībnieki no 15 Latvijas mūzikas un mākslas skolām: Mākslu skolas “Baltais flīģelis”, Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas skolas, Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas, Jāņa Norviļa Madonas Mūzikas skolas, Juglas Mūzikas skolas, Babītes Mūzikas skolas, Ogres Mūzikas un mākslas skolas, Valmieras Mūzikas skolas, Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolas, Ropažu Mūzikas un mākslas skolas “Rodenpois”, Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolas, Emīla Dārziņa Mūzikas skolas, Ludzas Mūzikas pamatskolas, Iecavas Mūzikas un mākslas skolas un Rīgas Doma kora skolas.

Par konkursa organizācijas augsto līmeni izteicās gan konkursa žūrija, gan dalībnieki un viņu skolotāji, kā arī citi klausītāji.Paldies visiem konkursa dalībniekiem un pedagogiem par ieguldīto darbu! Prieks par komandas kopīgi paveikto konkursa norisē!

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Gruzniņa


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi