×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-26
Iedzīvotāji aicināti izvietot ēku nosaukumu un numerācijas plāksnes atbilstoši saistošo noteikumu prasībām

Siguldas novada Pašvaldības policija uzsākusi apsekošanu Siguldas novadā saistībā ar ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanu, atgādinot par ēku īpašnieku pienākumu rīkoties atbilstoši Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 18. augusta saistošo noteikumu Nr. 37 “Par ēku, ielu nosaukumu un numerācijas plākšņu izvietošanas kārtību Siguldas novadā” (turpmāk – saistošie noteikumi).

Par ēku numerācijas un nosaukumu plākšņu izgatavošanu, izvietošanu un uzstādīšanu ir atbildīgs katras ēkas īpašnieks vai tiesiskais valdītājs, kuram nepieciešams uzstādīt ēku numerācijas un nosaukumu plāksnes saistošajos noteikumos paredzētajam grafiskajām prasībām.

Saistošo noteikumu 15. punkts paredz, ka kontroli par saistošo noteikumu izpildi nodrošina Siguldas novada Pašvaldības policija. Tas nozīmē, ka Pašvaldības policija saskaņā ar likuma “Par policiju” 14.¹ pantu uzsāk resoriskās pārbaudes, informējot īpašniekus un dodot samērīgu termiņu ēkas nosaukuma vai numerācijas plāksnes uzstādīšanai.

Būtiski piebilst, ka šobrīd šis neattiecas uz iedzīvotājiem Lēdurgā, kur norisinās atsevišķu ielu nosaukumu maiņas process.

Saistošajos noteikumos, ar kuriem plašāk ikviens var iepazīties šeit, paskaidrota ēku nosaukumu un numerācijas plākšņu uzstādīšanas kārtība, kā arī sniegta sīkāka informācija par to noformējumu Siguldas novada pagastos:

  •  7.1. punkts – Siguldā, Siguldas, Mores, Allažu pagastos;
  •  7.2. punkts – Mālpils pagastā;
  •  7.3. punkts – Lēdurgas un Krimuldas pagastā;
  •  7.4. punkts – Inčukalna pagastā.

Gadījumā, ja minētās darbības netiek veiktas noteiktajā termiņā bez objektīva iemesla vai attaisnojuma, vai īpašnieks (valdītājs) atsakās pildīt saistošajos noteikumos paredzēto īpašnieka (valdītāja) pienākumu, Pašvaldības policijā par to tiek uzsākts administratīvā pārkāpuma process. 

Par noteikumu prasību neievērošanu tiek piemērots brīdinājums vai naudas sods fiziskajām personām līdz 70 eiro, bet juridiskajām personām – līdz 140 eiro.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi