×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-26
Izskanējis “Pulkā eimu, pulkā teku 2024” bērnu un jauniešu sarīkojums/skate

23. februārī Lēdurgas Kultūras namā skanēja, vizēja, dūca un smaržoja. 12 bērnu un jauniešu folkloras kopas pulcējās Nemateriālā kultūras mantojuma apgūšanas un pārmantošanas programmas “Pulkā eimu, pulkā teku 2024” Piedaugavas un Vidzemes piejūras reģionālajā sarīkojumā/skatē. 

Katra kopa gada garumā dažādos veidos izzināja tēmu “Skaņa”, gan pētot un spēlējot dažādus skaņurīkus, gan ieklausoties dabas skaņās un mēģinot tās atdarināt, gan pētot, kā skan cilvēka augums – brīvas balss skanējums, plaukstu ritmi, kāju rībināšana, pirkstu bungāšana pa muguru. 

Visas dienas garumā dalībnieki rādīja savas prasmes skatē, piedalījās izzinošās darbnīcās un dejoja kopīgus dančos, gatavojoties ne tikai Valsts izglītības satura centra Latvijas bērnu un jauniešu folkloras svētkiem “Pulkā eimu, pulkā teku 2024”, kas šogad notiks Sēlijā, bet arī jau Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem.

Siguldas novadu skatē pārstāvēja Allažu Tautas nama bērnu un jauniešu kopa “Tiptaiņi” un Lēdurgas Kultūras nama “Putni”. Abas kopas ieguva 1. pakāpes diplomus un atzinīgus vārdus par padziļinātu tradīcijas izpēti, kā arī spēju saglabāt brīvību un dabiskumu, esot arī uz skatuves.
 

Foto: Ginta Zīverte


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi