×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-27
Sacensībās “Siguldas Robotu kauss 2024” startējuši 362 roboti un 19 droni

24. februārī 10. reizi tika aizvadīts Siguldas novada Jaunrades centra rīkotās robotikas sacensības, proti, “Siguldas Robotu kauss 2024”. Tas bija ceturtais no astoņiem Latvijas Robotikas čempionāta posmiem.

Sacensību mērķis ir popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, veicinot Latvijas robotikas izglītības attīstību Latvijā.

Sacensībās piedalījās 62 komandas, kuras kopumā uz Siguldu atveda un uz starta palaida 362 robotus un 19 dronus, sadalot 18 unikāla dizaina Siguldas robotu kausus. Dalībnieku starpā bija arī komandas no Lietuvas, kas atveda 42 robotus.

Siguldas novads sacensībās tika pārstāvēts ar 47 robotiem 7 dažādās sacensību disciplīnās, kurās tika gūti arī izcili panākumi:

  • Rūdolfs Melderis ar robotu “Ģēnijs” VEX IQ disciplīnā izcīnīja 1. vietu;
  • LEGO/VEX Futbols disciplīnā Eduards Gašpuitis ar robotu "Zobrats"  izcīnīja 1. vietu, savukārt Alberts Beinerts ar robotu “Rembo” ieguva 2. vietu.
  • Didzis Ercmanis pilotēja Daira Irbes konstruēto robotu “Dāma, kas pameta” Folkrace Pro disciplīnā, izcīnot 3. vietu;
  • Valters Vilnis dronu sacensībās izcīnīja 3. vietu.

Vērts piebilst, ka šī bija lieliska iespēja Siguldas robotu būvētājiem un entuziastiem gūt vērtīgu pieredzi. No šī gada rudenī uzsāktajiem Robotikas pulciņiem Mālpilī, Krimuldā un Inčukalnā piedalījās 13 robotikas entuziasti.

Plašāk ar sacensību rezultātiem iespējams iepazīties šeit.

Siguldas novada Jaunrades centrs robotikas jomu sāka attīstīt 2012. gadā, kad ar pašvaldības un Siguldas Rotari kluba palīdzību tika izveidots “LEGO” robotikas pulciņš. 2013. gadā tika uzsākts elektronikas pulciņa darbs, iegūstot sacensību pieredzi Latvijā un starptautiskajās “Robotex” sacensībās Igaunijā. Pirmās sacensības Siguldā notika 2014. gadā, tādējādi šī gada “Siguldas Robotu kauss” bija 10 gadu jubilejas sacensības.

Sacensību organizatori vēlas izteikt pateicību sadarbības partneriem, kas atbalstīja sacensību organizēšanu – Preiļu Robotikas klubs, Robotu Skola, Transporta un sakaru institūts, Rīgas Tehniskā universitāte, kā arī organizatori pateicas Siguldas Sporta centram un visiem atbalstītājiem, kas palīdzēja nodrošināt veiksmīgu sacensību norisi.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi