×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-02-29
Krimuldas muižā šogad uzstāsies latviešu iemīļoti mūziķi

Šogad Krimuldas muižā ieplānoti vairāki koncerti, kuru laikā tiks spēlētas iemīļoti latviešu skaņdarbi un jauni muzikāli sacerējumi. Koncerti ar Siguldas novada pašvaldības atbalstu notiks aprīlī, maijā, jūnijā, septembrī, novembrī un decembrī. Krimuldas muižā paredzēta adventes vainagu meistarklase.

20. aprīlī plkst. 18.00 izskanēs koncerts “Sapnis par baltu kuģi”, kurā piedalīsies Līga Priede un Andrejs Grimms. Līgas Priedes balss, pārsteidzot ar skarbu tiešumu un cilvēcību, dzirdama vairākos Imanta dziesmu ierakstos, savukārt Andreja Grimma ģitārspēle papildinājusi “Autobuss debesīs” pirmos albumus.

Programmā varēs dzirdēt skaņdarbus “Zelta haizivs”, “Svētku diena”, “Tauriņu samtainā smarža”, “Piena ceļš”, “Bimini”, “Betas dziesmiņa”, “Dūdieviņš”, “Smilšu rausis”, “Alvas zaldātiņi” un citas dziesmas, kurām var dziedāt līdzi, vai tādas melodijas, kuras atklās, ko jaunu par komponista daiļrades vēsturi, mūziku, kas spēj rasties tikai mūsu Latvijas vidē un kuras katra šūna tomēr piesātināta ar globālu pasaules elpu.

18. maijā plkst. 18.00 pianists Kristaps Vanadziņš uzstāsies ar savu jauno projektu – solo tūri “Portreti”. Jaunais solo projekts apvieno mūzikas ceļojumu un personisku pieredzi. Tūres laikā Kristaps Vanadziņš ne tikai improvizēs un atskaņos zināmas melodijas, kas sajauksies ar viņa paša mūziku, bet arī aicinās skatītājus piedalīties kopīgā muzikālajā mijiedarbībā. Daži laimīgie klausītāji kļūs par viņa klaviermūzikas portretu, kas taps kopīgi ar mākslinieku uz skatuves.

29. jūnijā plkst. 15.00 norisināsies Aināra Mielava koncerts, piedaloties Aigaram Voitišķim. Ainars Mielavs ir dziedātājs un dziesmu rakstnieks kopš 1986. gada. Uzstājies ar grupām “Jauns mēness”, “Mielavs un pārcēlāji” un arī kā solo mākslinieks. Izskanēs Ainara Mielava populārākās dziesmas no visiem radošajiem periodiem – “Piekūns skrien debesīs”, “Kad mēness jūrā krīt”, “Ai, jel manu vieglu prātu”, “Tu saviļņoji mani”, kā arī pirmatskaņojumi un kopā ar Imantu Kalniņu radītie skaņdarbi.

21. septembrī plkst. 18.00 varēs dzirdēt Imanta Ziedoņa dzeja latviešu komponistu mūzikā Daumanta Kalniņa izpildījumā. Koncertā piedalīsies Daumants Kalniņš (balss/oboja) Romāns Vendiņš (klavieres) Pēteris Liepiņš (kontrabass/basģitāra) Kaspars Kurdeko (sitaminstrumenti). Programmā izskanēs Imanta Ziedoņa dzeja Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Ulda Stabulnieka mūzikā.

17. novembrī plkst. 18.00 notiks koncerts “Latviešu mūzikas kaleidoskops”. Rihards Millers Latvijas Nacionālās operas solists kopā ar soprānu Ilzi Grēveli-Skaraini un pianisti Ēriku Milleri vēlamies piedāvā koncertprogrammu, kura veidota kā latviešu mūzikas krāšņs kaleidoskops. Koncertā skanēs tikai latviešu mūzika. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt retāk atskaņotus darbus, no komponistu Romualda Jermaka, Imanta Zemzara, Roberta Liedes, Lūcijas Garūtas daiļradēm un to skaņražu darbus, kuri savu klausītāju sirdis un mīlestību jau ieguvuši daudzu gadu garumā – Jānis Lūsēns, Zigmārs Liepiņš, Raimonds Tiguls un Raimonds Pauls.

30. novembrī plkst. 11.00 norisināsies adventes vainagu meistarklase ar Daigu Gorbunovu.

8. decembrī plkst. 12.00 izskanēs Ziemassvētku koncerts – Jānis Lūsēns, Zigfrīds Muktupāvels. Jānis Lūsēns atzīst, ka dziedātājs un skatuves mākslinieks, ar kuru visilgāk strādāts kopā, ir Zigfrīds Muktupāvels. Abu mūziķu sadarbība aizsākās 1985. gadā, kad Liepājas teātra uzvedumam “Māte un neitronbumba”.

Biļešu cenas no 25 eiro (apmeklētājiem ar“S! Karti”). Biļetes iespējas iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē, vai rakstot uz e-pasta adresi info@krimuldasmuiza.lv.

Pasākumu norisi finansiāli atbalsta Siguldas novada pašvaldība.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi