×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-01
Latvijas Futbola federācijas vadība pārrunā sadarbības iespējas Siguldas novadā

Ceturtdien, 29. februārī, Latvijas Futbola federācijas (LFF) vadība viesojās Mālpilī, lai kopīgi ar Siguldas novada pašvaldības domes vadību, speciālistiem un futbola treneriem pārrunātu sadarbības iespējas un futbola attīstības jautājumus novadā.

Tikšanās laikā Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis un priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais pastāstīja par šobrīd pieejamo sporta un aktīvās atpūtas infrastruktūru un iespējām, aktīvu iedzīvotāju līdzdalību un futbola attīstību Siguldā un novada pagastos. Pateicoties zinošiem, enerģiskiem un entuziasma pilniem futbola treneriem un šī sporta veida entuziastiem, Siguldas novadā mīl un attīsta futbolu. Lai veicinātu tā attīstību visos vecuma posmos, tādējādi veidotu pēctecību un stiprinātu iedzīvotāju veselību, nepieciešami uzlabojumi un finansiāli ieguldījumi gan pilsētā, gan pagastos.

Infrastruktūras uzlabojumi nav iegriba, bet gan nepieciešamība, kurā labprāt iniciatīvu izrāda arī iedzīvotāji. “Pagājušajā gadā pirmo reizi pašvaldība izsludināja līdzdalības budžeta projektu konkursu. Divi no projektiem, kas saņēma finansējumu, ir saistīti ar futbolu – “Skatītāju tribīņu būvniecība Depo sporta laukumā Siguldā” un “Mālpils stadiona labiekārtošana un attīstība”. Sporta infrastruktūras attīstības nozīmīgumu apliecina arī strauji augošais audzēkņu skaits interešu izglītības programmās. Siguldas Sporta skolā izglītojas gandrīz astoņi simti bērnu un jauniešu, bet četros novadā esošajos futbola klubos ir aptuveni 549 izglītojamie,” norāda Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais.

Dienaskārtībā aktuāls bija jautājums, kā to veiksmīgāk izdarīt, pašvaldībai sadarbojoties ar LFF un vietējo kopienu. Zināms, ka daudzām pašvaldībām bija sarežģīta 2024. gada budžeta plānošana. Tāpēc vēl jo svarīgāk rast kopīgu vilkmi un atbalsta mehānismus. Tam piekrīt arī LFF prezidents Vadims Ļašenko.

LFF prezidents atzinīgi novērtēja Siguldas novada futbola entuziastus, viņu ikdienas darbu. Viņaprāt, Siguldas novads ir labs piemērs citiem. “Esmu šodien kopā ar Latvijas Futbola federācijas pirmo viceprezidentu Sergeju Kovaļovu, kura pārziņā ir infrastruktūra, un ģenerālsekretāru Arturu Geidelu. Uzskatām, ka novadā ir nepieciešami infrastruktūras uzlabojumi, un tā ir viena no prioritātēm. Sadarbības iespējas ir vairākas, piemēram, futbola klubiem, kā arī pašvaldībai ir iespēja pretendēt uz līdzfinansējumu dažāda aprīkojuma iegādei. Viens no lielākajiem sadarbības projektiem ar pašvaldībām ir piepūšamās futbola halles būvniecība,” klātesošajiem stāstīja LFF prezidents V. Ļašenko.

Šāda piepūšamā halle tiks uzstādīta vairākās Latvijas pašvaldībās. Tā paredz iespējas organizēt ne tikai treniņus un sacensības, bet arī veicinās sabiedrības, skolas vecuma bērnu veselīgu dzīvesveidu ārpusizglītības sporta aktivitātēs. Šie ir tikai daži sadarbības piemēri, ko kopīgi var īstenot.

Tikšanās izskaņā Siguldas novada pašvaldības domes vadība pateicās LFF par līdzšinējo veiksmīgo sadarbību un ieinteresētību. Abas puses vienojās, ka turpinās sarunu par jau konkrētiem atbalsta veidiem sporta infrastruktūras uzlabošanā, lai no vārdiem var ķerties klāt darbiem.

 

Foto: Santa Sinka


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi