×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-04
Novadnieki starp aktīvākajiem izaicinājumā “Miljoni soļu Latvijai”

Divus mēnešus 43 Latvijas pašvaldībās norisinājās Sabiedrības integrācijas fonda rīkotais staigāšanas izaicinājums “Miljoni soļu Latvijai!”. Gandrīz 20 000 Latvijas iedzīvotāju kopīgiem spēkiem nostaigājuši teju 6 miljardus soļu jeb vairāk nekā 4 miljonus kilometru. Sīvā cīņā, komandu vietu sadalījumam mainoties teju katru dienu, Siguldas novada pašvaldības iedzīvotāji parādījuši lielisku sniegumu, gūstot augstus panākumus vairākās kategorijās.

Viens no šīs iniciatīvas galvenajiem mērķiem bija ne tikai motivēt Latvijas iedzīvotājus veselīga dzīvesveida atbalstīšanā, bet arī veidot ikviena iedzīvotāja piederības un kopienas sajūtu savai pašvaldībai. Kā stāsta Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce, kopīgas aktivitātes un mērķu sasniegšana veicina emocionālo labsajūtu un piederības sajūtu vietējai kopienai, kas ir būtiski saliedētas sabiedrības veidošanā.

Aktīvāko pašvaldību TOP 5

Vērtējot komandu jeb pašvaldību rezultātus pēc aktīvo dalībnieku vidējā soļu skaita, par izaicinājuma “Miljoni soļu Latvijai” uzvarētāju un aktīvāko pašvaldību atzīta Varakļānu novada pašvaldība. Taču, skatoties reģionālajā mērogā, Rīgas plānošanas reģiona aktīvākā komanda bijusi Olaines novada pašvaldība (izaicinājuma laikā 180 dalībnieki vidēji nostaigājuši 394 177 soļus). Otro vietu reģionā ieguvusi Siguldas novada pašvaldība (478 dalībnieki 366 088 soļi), trešo vietu ieņem Jūrmalas valstspilsētas pašvaldība (360 dalībnieki ‒ 354 275 soļi), bet TOP 5 noslēdz Mārupes novada pašvaldība (458 dalībnieki ‒ 351 669 soļi) un Salaspils novada pašvaldība (331 dalībnieki ‒ 344 339 soļi).

Kopīgi sasniegtais rezultāts

“Miljoni soļu Latvijai” izaicinājumā piedalījās 19 126 cilvēki no 43 Latvijas pašvaldībām. Pastaigās, skrējienos un kustībā kopīgi noieti 4 136 328 kilometri. Tas būtu kā 116 reizes apiet apkārt Latvijai vai 2403 reizes – apkārt pasaulei. Ja šo attālumu veiktu ar auto, būtu radīti 745 000 kilogrami CO2 izmešu. Latvijas iedzīvotāji vidēji nedēļas laikā nostaigājuši vairāk nekā 35 896 soļus jeb dienā vidēji – 5128 soļus.

“Par spīti sniegam un aukstumam, atkusnim un ledum, esam sasnieguši un pat trīskārt pārsnieguši iecerēto soļu skaitu. Sabiedrības integrācijas fonds izsaka lielu pateicību un novērtē ikkatra “Miljoni soļu Latvijai” izaicinājuma dalībnieka iesaisti. Šis izaicinājums iesaistīja teju 20 000 iedzīvotājus visā Latvijā dažādos vecumposmos un ar dažādu fizisko sagatavotību. Jāuzteic arī pašvaldības, kas ar savu aktīvo līdzdalību apliecināja to, ka kopīgiem spēkiem varam sasniegt ievērojamus rezultātus un veidot stiprāku, saliedētāku sabiedrību,” tā izaicinājuma rezultātus vērtē Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta direktore Zaiga Pūce.

Visvairāk nostaigāto soļu TOP 5

Pēc kopējo nostaigāto soļu skaita Rīgas plānošanas reģiona līdere ir Rīgas valstspilsētas pašvaldība (462 347 933 soļi), kam seko Siguldas novada pašvaldība (149 363 701 soļi), Ādažu novada pašvaldība (144 939 014 soļi), Mārupes novada pašvaldība (138 557 601 soļi) un Ķekavas novada pašvaldība (136 635 216 soļi).

Lielāko komandu TOP 5

Vērtējot komandas pēc dalībnieku skaita, viskuplākā pārstāvniecība Rīgas plānošanas reģionā bijusi Rīgas valstspilsētas pašvaldība (1761 dalībnieki), kam seko Ādažu novada pašvaldība (512 dalībnieki), Ķekavas novada pašvaldība (486 dalībnieki), Siguldas novada pašvaldība (478 dalībnieki) un Mārupes novada pašvaldība (458 dalībnieki).

Izaicinājums “Miljoni soļu Latvijai” norisinājās no 2023. gada 23. decembra līdz 2024. gada 29. februārim. Fiksējot katras pašvaldības iedzīvotāju noietos soļus, par kustīgāko pašvaldību atzīta Varakļānu novada pašvaldība.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi