×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-04
Ar startiem Siguldā noslēgusies starptautiskā kamaniņu sporta sezona

No 2. līdz 3. martam bobsleja un kamaniņu trasē “Sigulda” aizvadīts Eberspächer Pasaules kausa devītais posms kamaniņu sportā, kas bija arī 2023./2024. gada starptautisko kamaniņu sporta sezonas noslēgums. Sacensībās startēja arī Siguldas novada sportisti.

Sacensības Siguldā iesākās ar sieviešu un vīriešu divvietīgo ekipāžu sacensībām, kurās par godalgām cīnījās pieci Latvijas dueti: Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, Raimonds Baltgalvis/Vitālijs Jegorovs, Anda Upīte/Zane Kaluma, kā arī Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna.

Novadnieks Mārtiņš Bots ar pārinieku Robertu Plūmi veica lielisku pirmo braucienu un finišā uzrādīja labāko laiku. Tāpat otrajā braucienā latviešiem labākais laiks braucienā, kas divu braucienu summā garantēja uzvaru arī Pasaules kausa devītajā posmā.

Sestdien, 2. martā, aizvadīti arī sieviešu un vīriešu pirmie sacensību braucieni, izmēģinot jauno sacensību formātu.

Sieviešu konkurencē pēc pirmā sacensību brauciena divas latvietes labāko trijniekā. Otrajā vietā – Elīna Ieva Vītola, bet trešajā pozīcijā – Sigita Bērziņa. Vīriešu konkurencē Gints Bērziņš uzrādīja piekto labāko finiša laiku un divu braucienu summā pakāpās par trīs pozīcijām, noslēdzot labāko sešinieku.

2023./2024. gada starptautiskā kamaniņu sporta sezona noslēdzās ar komandu stafeti, kurā Latviju pārstāvēja Elīna Ieva Vītola, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Kristers Aparjods un Anda Upīte/Zane Kaluma. Latvieši trasē devās ar ceturto kārtas numuru un cīņā pret Itālijas komandu tos pārspēja par 1.544 sekundēm, izcīnot sudraba godalgu. Trešajā vietā ierindojās ASV komanda, kas viņiem garantēja nepieciešamo punktu skaitu, lai arī komandu stafetes kopvērtējumā izcīnītu trešo pozīciju.

Savukārt deviņu Eberspächer Pasaules Pasaules kausu kopvērtējumā, ieskaitot trīs BMW Sprinta kausus, Mārtiņš Bots/Roberts Plūme ar izcīnītiem 876 punktiem izcīnīja trešo vietu. Sieviešu konkurencē Elīnai Ievai Vītolai ar izcīnītiem 622 punktiem ceturtā vieta, bet 12. pozīcijā Sigita Bērziņa, kurai 315 punkti, bet vīriešu konkurencē – Gintam Bērziņam ar 291 punktu 11. vieta.

Lai arī starptautiskā kamaniņu sporta sezona ir noslēgusies, latviešiem priekšā vēl vienas sacensības – Latvijas čempionāts, kas norisināsies 8. martā.

Foto: FIL/ Mareks Gaļinovskis


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi