×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-07
Kultūras centrā “Siguldas devons” izrādīs pašmāju seriālu “Padomju džinsi”

Siguldas novada Kultūras centrā “Siguldas devons” četras nedēļas pēc kārtas –  12., 19., 26. martā un 2. aprīlī – plkst. 14.00 tiks rādītas pašmāju seriāla “Padomju džinsi” visas astoņas sērijas, pa divām sērijām katrā seansā.

“Padomju džinsi” ir traģikomisks stāsts par brīvdomātājiem un konformistiem, par attiecībām un izvēlēm, par robežu un pasaules atvēršanos. Un par biksēm, kas izmainīja pasauli! Septiņdesmito gadu izskaņā – laikā, kad visā PSRS ir izvērsta pati sīvākā propaganda pret Rietumu kultūru – kādā Latvijas psihiatriskajā slimnīcā kvēls rokmūzikas fans ir izveidojis veiksmīgu un nelegālu pagrīdes džinsu ražotni.

Seriāla radošā komanda uzsver, ka filmas “Padomju džinsi” iekļūšana festivāla “Series Mania” sekcijā “International Panorama” ir nozīmīgs latviešu seriāla sasniegums starptautiskajā arēnā. Festivāls “Series Mania” ir televīzijas seriālu lielākais notikums Eiropā, tas piedāvā ekskluzīvas pasaules pirmizrādes līdz pat 85 500 skatītāju auditorijai.

“Mums visiem tas ļoti patika, un mēs bijām vienprātīgi attiecībā uz šo lēmumu. Tas ir vienlaikus interesants un neticami burvīgs, un tajā ir patiešām ielikta sirds. Turklāt aktieri ir patiešām lieliski, starp viņiem ir vērojama lieliska ķīmija, un tas ir labi režisēts. Droši varam teikt, ka patiešām iemīlējāmies šajā seriālā,” stāsta festivāla pārstāvji.

“Esmu priecīgs, ka pirmo reizi Latvijas vēsturē seriāls ir izvēlēts šajā prestižajā festivālā,” iespaidos dalās režisors un viens no scenārija līdzautoriem Staņislavs Tokalovs.

Seriāls ir ieguvis 12 nacionālās kino balvas “Lielais Kristaps” nominācijas un trīs “Lielā Kristapa” balvas, izvēlēts Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā “Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024” un iekļuvis seriālu festivālā “Series Mania”. Seriāla pirmizrāde notika 26. februārī kinoteātrī “Forum Cinemas”, bet visā Latvijā kinoteātros “Padomju džinsi” skatāmi  no 1. marta.

Galvenajās lomās Kārlis Arnolds Avots, Āmu Milonofa (Aamu Milonoff) un Igors Šelegovskis. Lomās: Andris Keišs, Gints Grāvelis, Dainis Gaidelis, Ivars Krasts, Gundars Āboliņš, Jevgēnijs Isajevs, Jānis Jarāns, Nikolajs Šestaks, Valentīns Novopoļskis, Gatis Gāga, Indra Briķe, Juris Bartkēvičs, Matīss Ozols, Jānis Skutelis, Jurijs Djakonovs, Baiba Broka u.c.

Seriāla idejas autors Staņislavs Tokalovs; scenārija autori Staņislavs Tokalovs, Teodora Markova, Valdemārs Kalinovskis (Waldemar Kalinowski); režisori Staņislavs Tokalovs, Juris Kursietis; operators Valdis Celmiņš; mākslinieces Laura Dišlere un Zanda Landrāte-Bedrīte; kostīmu māksliniece Liene Bite; grima māksliniece Maija Gundare; komponists Kārlis Auzāns; skaņu režisors Ernests Ansons un montāžas režisors Oskars Morozs. Producente Aija Bērziņa, studija “Tasse Film”.

Sēriāla seansi kultūras centrā “Siguldas devons”:

  • 12. martā – 1., 2. sērija;
  • 19. martā – 3., 4. sērija;
  • 26. martā. – 5., 6. sērija;
  • 2. aprīlī – 7., 8. sērija.

Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļetes cena 4 eiro.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi