×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-08
Siguldas novada pašvaldība aicina bērnus un jauniešus izbaudīt skolēnu pavasara brīvlaiku

Siguldas novadā skolēnu pavasara brīvlaikā, kas būs no 11. līdz 15. martam, bērnus un jauniešus aicinām izmantot iespēju un iesaistīties izzinošās, radošās un aizraujošās aktivitātēs, baudīt kultūras piedāvājumu un dabas daudzveidību tūrisma objektos.

Atrodi piemērotāko no Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” plānotajām aktivitātēm jauniešiem brīvlaika nedēļā. Tās paredzētas jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem:

 

 

  • pirmdien, 11. martā, plkst. 14.00 – ēdiena gatavošanas meistarklase Siguldas novada Jaunrades centrā;
  • trešdien, 13. martā, plkst. 15.00 – aktivitātes jauniešiem Mālpils Kultūras centrā;
  • trešdien, 13. martā, no plkst. 19.00  līdz ceturtdienas, 14. marta, plkst. 8.00 – filmu nakts maratons Siguldas novada Jaunrades centrā;
  • ceturtdien, 14. martā, plkst. 12.00 – aktivitātes kopā ar Smiltenes novada jauniešiem – pieredzes apmaiņa un tīklošanās Siguldas novada Jaunrades centrā;
  • ceturtdien, 14. martā, plkst. 15.00 – aktivitātes jauniešiem Lēdurgas Kultūras namā;
  • ceturtdien, 14. martā, plkst. 17.00 – aktivitātes jauniešiem Jūdažu Sabiedriskajā centrā;
  • piektdien, 15. martā, plkst. 12.00 – izlaušanās spēle “Noziegumam pa pēdām” pie Mores Tautas nama.

Brīvlaika nedēļa pie sevis aicina arī Siguldas novada bibliotēkās.

  • No piektdienas, 8. marta, Siguldas novada bibliotēkā tās darba laikā būs labiekārtota vide ģimenēm ar mazuļiem. Bibliotēka ir draudzīga vieta ģimenēm ar mazuļiem brīvā laika pavadīšanai, rotaļām un priekšā lasīšanai. Bērnu literatūras nodaļā ir labiekārtota vieta vecākiem ar mazuļiem – šeit pieejamas attīstošas rotaļlietas, ērta vieta lasīšanai, kā arī vieta mazuļu barošanai.  Bērnu literatūras nodaļā pieejamas bērnu grāmatas, izglītojošas galda spēles, grāmatu namiņi.
  • Sestdien, 9. martā, plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēka būs “Ģimenes diena”. Ģimenes dienas ietvaros norisināsies Siguldas novada bibliotēkas lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība. Lasījums ar leļļu teātra elementiem un radošā darbnīca par Kikas Mikas sapņu dzimšanas dienu. Bērni noklausīsies Linas Žitautes stāstīto piedzīvojumu. Kikas Mikas dzimšanas dienas ballītē norisināsies sirsnīgas sarunas un spēles. Ieeja pasākumā – bez maksas. 
  • Pirmdien, 11. martā, plkst. 18.00 Inčukalna bibliotēkā notiks “Pūčulēnu skolas” lasīšanas veicināšanas programmas “Grāmatu starts” 1. nodarbība trīs līdz četrus gadus veciem bērniem un viņu vecākiem (iepriekšēja reģistrācija). “Grāmatu starts” aicina uz pirmo tikšanos ar bibliotēku, iepazīstina ar grāmatu pasauli un mudina lasīt. Bērni atklāj bibliotēkas kā aizraujošas un interesantas vietas un iesaistās “Pūčulēnu skolā” – izzinošās un attīstošās nodarbībās bibliotēkās. Katrs mazais dalībnieks saņem “Grāmatu starta” komplektu – krāsainā mugursomiņā ietilpst Ineses Zanderes un Rūtas Briedes bilžu grāmata “Vai grāmatai ir knābis?”, mīļlietiņa un brošūra vecākiem par lasītprieka veicināšanu.
  • No 12. līdz 15. martam no plkst. 10.00 līdz 18.00 Siguldas novada bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā notiks Pavasara izlaušanās (atjautības orientēšanās) spēle visai ģimenei. Dalība – bez maksas.          
  • No 12. līdz 15. martam visas Siguldas novada bibliotēkas piedāvā galda spēļu klāstu.
  • Ceturtdien, 14.  martā, plkst. 17.00 Jūdažu Bibliotēkas un sabiedriskajā centrā notiks pirmais prāta spēļu turnīrs bērniem “Jūdažu gudrais”.

Ar kultūru sirdī pavasara brīvdienās.

  • Sestdien, 9. martā, plkst. 18.00 kultūras centrā “Siguldas devons” izskanēs Raimonda Paula un Guntara Rača koncertuzvedums “Putnu dziesmas”, kas īpaši ģimenēm un mūsu mazajiem skatītājiem. Jauno putnu dziesmu programmu izpildīs bērnu vokālais ansamblis “Dzeguzīte” un tautas deju ansamblis “Dzintariņš”. Biļetes cena – no 10 līdz 15 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.
  • Sestdien, 10. martā, plkst. 13.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstādes “Zemenītes sniegā” atklāšana. Ieeja – bez maksas.
  • Trešdien, 13. martā, plkst. 16.00 Krimuldas Tautas namā būs iespēja noskatīties filmu jauniešiem “Gandrīz vecpuisis”. Filma uzrunās jaunāku auditoriju, kurai ir tuvas filmas tēmas un galvenais – veidotāju enerģija, entuziasms un humora izjūta. Biļetes cena – 3 eiro.
  • Piektdien, 15. martā, plkst. 18.30 Inčukalna Tautas namā būs skatāma animācijas filma “Sirds likums”. Nedaudz par filmu – kādā tālā karaļvalstī dzīvoja Karalis un Princese. Dzīve ritēja rāmi un paredzami, pavalstnieki gatavojās karaļmeitas kāzām. Taču kādu nakti Princese pils dārzā sastapa Svešinieku, kurš viņu apveltīja ar neparastu dāvanu, un no šī brīža viss sagriezās kājām gaisā. Krāšņā pasakā par drosmi un mīlestību Princese aizbēg no mājām, viņas līgavaini Princi un draugu Kaķi gaida izaicinoši piedzīvojumi, guvernante Gaigala mēģina vest pie prāta satraukto Karali un visiem nākas uzmanīties no varaskārajiem Vilkiem. Režisors – Roze Stiebra. Filmas garums ir 65 minūtes. Biļetes cena – 3 eiro.      

Iestartēt pavasarī ar elpu aizraujošiem piedzīvojumiem un neaizmirstamām atmiņām ģimenēm draudzīgākajā Siguldas novadā aicina arī tūrisma uzņēmēji. Top desmit piedāvājumu apkopojusi Siguldas novada Attīstības aģentūras Tūrisma nodaļa. Piedāvājums lasāms šeit.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi