×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-08
“Adven Sigulda” iesniedz jaunu tarifa projektu

SIA “Adven Sigulda” sagatavojusi un iesniegusi Sabiedrisko pakalpojuma regulēšanas komisijā (SPRK) jaunu tarifa projektu, kas paredz izmaiņas siltumenerģijas tarifā no šā gada 1. maija. Tarifa projekts izstrādāts, balstoties uz aktuālajiem pārdotajiem siltumenerģijas apjomiem un izmaksām.

Iesniegtais jaunais tarifa projekts bez neparedzētajām izmaksām ir par 4,2 % augstāks nekā šī brīža piemērojamais tarifs, savukārt tas ir par 8 % zemāks nekā tas bija uzsākot 2023./2024. gada apkures sezonu. Jāatzīmē, ka pēdējo reizi Siguldas siltumapgādes tarifa projektā iekļautās izmaksas tika pārskatītas 2020. gadā, tādēļ šogad izstrādātais tarifa projekts veidots pēc aktuālajiem siltumenerģijas ražošanas rādītājiem.

Pēdējo divu gadu laikā ir veikti būtiski modernizācijas darbi Siguldas centralizētās siltumapgādes siltumenerģijas ražošanas procesos, kas palielina tarifa projektā ieļauto patstāvīgo izmaksu daļu, bet vienlaikus tas samazina atkarību no fosilā kurināmā svārstībām ilgtermiņā. Iesniegtais tarifa projekts paredz trīs reizes zemāku dabasgāzes patēriņu nekā tas ir spēkā esošajā tarifu projektā.

Gala tarifu ietekmē kopējais lietotājiem  nodotais siltumenerģijas apjoms. Salīdzinot ar spēkā esošo tarifā iekļauto pārdoto siltumenerģijas apjomu, pēdējo trīs gadu vidējais pārdotais siltumenerģijas apjoms ir samazinājies par vairāk nekā 8 %. Samazinoties lietotājiem nodotajam apjomam, palielinās patstāvīgo izmaksu īpatsvars tarifā, kas saistīts ar infrastruktūras modernizāciju un tās uzturēšanu. Patēriņam saglabājoties esošā apstiprinātā tarifa līmenī, tarifs būtu zemāks par šobrīd piemēroto.

Jau minēts, ka 13. februārī Siguldā, Pulkveža Brieža ielā, atklāta “Adven Sigulda” modernizētā katlumāja, kas spēs nodrošināt ilgtspējīgas un videi draudzīgas enerģijas ražošanu. Ar katlumājas modernizācijas projekta realizāciju aizvietotas līdz šim izmantotās padomju laikā uzstādītās iekārtas, tādejādi būtiski paaugstinot siltumavota efektivitāti, drošību un iekārtu darbības nepārtrauktību, kā arī Siguldas pilsētas siltumapgādes sistēmas atbilstību vides aizsardzības prasībām.

 

Informāciju sagatavoja:
“Adven Latvia” mārketinga un komunikācijas speciāliste
Rūta Jurgelāne


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi