×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-11
Livonijas ordeņa Siguldas pils ieguvusi godalgotu vietu konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2023”

7. martā kultūras pilī “Ziemeļblāzma” norisinājās konkursa “Latvijas Būvniecības gada balva 2023” balvu pasniegšanas ceremonija. Nominācijā “Restaurācija” godalgoto 2. vietu ieguvusi Livonijas ordeņa Siguldas pils (Siguldas viduslaiku pils pilsdrupas).

Livonijas ordeņa Siguldas pils remontdarbi tika uzsākti jau 2023. gada pavasarī, un tie ilga piecus mēnešus. Remontdarbu laikā tika veikta visa dienvidu torņa mūra restaurācija – nostiprināšanas un konservācijas darbu ietvaros veikta neoriģinālo un nestabilo šuvju demontāža; mūra virsmas attīrīšana un šuvojuma atjaunošana ar kaļķa bāzes javu; mūrēšanas un apmetuma darbi; nestabilās un irstošās mūra mūrjavas nostiprināšana ar pakāpenisku piesūcināšanas metodi; mūra daļas pastiprināšana ar injekciju metodi; deformācijas caurplaisu injicēšana un nostiprināšana ar armatūras stieņiem un mūra pārklāšana ar hidrofobizējošu līdzekli.

Biedrības “Building Design and Construction Council” rīkotajā konkursā šogad iesniegti 145 pieteikumi no visas Latvijas, apkopojot dižākos sasniegumus šajā jomā pērnā gada laikā 10 kategorijās. Nominācijā “Restaurācija”, apsteidzot Latvijas Radio ēkas logu restaurācijus darbus, 2. vietu ieguva Livonijas ordeņa pils Siguldā. Pirmajā vietā šajā kategorijā ierindojās Preiļu pils fasādes uzlabojumi.

Saskaņā ar publiskā iepirkuma “Livonijas ordeņa Siguldas pils vēsturiskā mūra ārkārtas atjaunošana Pils ielā 18, Siguldā, Siguldas novadā” rezultātiem par darbu izpildi noslēgts līgums ar SIA “ML būve”. Projekta kopējās investīcijas ir 670 159,79 eiro ar PVN.

Konkursu “Latvijas Būvniecības gada balva” 10 gadu garumā organizē biedrība “Building Design and Construction Council”. Tas apvieno labāko paveikto arhitektūras un būvniecības jomā visā Latvijā un arī aiz valsts robežām.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi