×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-13
Vedot suni pastaigā, ir jāievēro noteikumi

Atpūta kopā ar suni ir lielisks veids, kā pavadīt laiku. Tomēr pēdējā laikā aktualizējies jautājums par brīvsolī palaistiem suņiem, tādēļ atgādinām, ka, ar četrkājaino draugu dodoties pastaigāties publiskā vietā, ir jāievēro normatīvo aktu regulējums un saimnieka pienākumi. Diemžēl daļa suņu īpašnieku un turētāju bezatbildīgi izturas pret saviem pienākumiem, ignorē noteikumus, tādējādi paužot necieņu pret līdzcilvēkiem un radot bīstamas situācijas.

Suns nedrīkst apdraudēt nedz cilvēku, nedz dzīvnieku drošību, kā arī traucēt transportlīdzekļiem un gājējiem. Dodoties ar suni pastaigā pilsētā vai ciemā, četrkājainam draugam ir jāatrodas pavadā, nosaka Ministru kabineta noteikumi “Labturības prasības mājas (istabas) dzīvnieku turēšanai, tirdzniecībai un demonstrēšanai publiskās izstādēs, kā arī suņa apmācībai” un Siguldas novada pašvaldības saistošie noteikumi “Mājas (istabas) dzīvnieku turēšanas noteikumi Siguldas novadā”. Ja suns ir atzīts par bīstamu, tam ir jābūt uzliktam uzpurnim. Tāpat, pārvadājot suni sabiedriskajā transportā, sunim nepieciešams uzlikt uzpurni vai bez uzpurņa ievietot suni pārvadāšanai piemērotā somā, konteinerī vai būrī.

Pilsētās un ciemos ārpus norobežotās teritorijas suns bez pavadas var atrasties zaļajā zonā un mežā, pastaigas laikā īpašnieka vai turētāja uzraudzībā un redzeslokā tādā attālumā, kādā īpašnieks vai turētājs spēj kontrolēt dzīvnieka rīcību. Savukārt Siguldas novada brīvpieejas sporta un rotaļu laukumos, valsts vai pašvaldību iestāžu sporta laukumos – aizliegts izvest pastaigā suni. Diemžēl vērojumi liecina, ka nereti slēpošanas un skriešanas trasēs un bērnu laukumos suņi atrodas lielā skaitā gan ar pavadu, gan bez, tāpat arī pārējā teritorijā, kurā tas nav atļauts.

Turklāt suņa īpašniekiem (turētājiem) ir pienākums nodrošināt, lai sunim pie kakla siksnas būtu piestiprināta informācija, kurā norādīta tā īpašnieka (turētāja) adrese un tālruņa numurs, atrodoties ārpus tā īpašnieka īpašuma. Ja sunim nav implantēta mikroshēma vai pie suņa kakla siksnas nav piestiprināta informācija, kurā norādīta iepriekš minētā informācija, vai nav nodrošināta tā īpašnieka (turētāja) klātbūtne, kā rezultātā suni nav iespējams identificēt, suns tiek uzskatīts par klaiņojošu, un tiek nogādāts dzīvnieku patversmē.

Papildus četrkājaino draugu saimniekiem jāņem vērā, ka sabiedriskās vietās var īslaicīgi atstāt suni vienu, ja suns ir pavadā, kas nav garāka par metru, un ja tas netraucē personu un transportlīdzekļu kustību un neapdraud cilvēku vai dzīvnieku drošību.

Vienlaikus atgādinām – suņu īpašniekiem, vedot pastaigā suni, līdzi jāņem maisiņš suņa ekskrementu savākšanai. Maisiņi pēc ekskrementu savākšanas jāutilizē jebkurā atkritumu urnā, kas izvietotas visos pastaigu maršrutos gar veloceliņiem, gājēju ietvēm, pie atpūtas soliņiem un citviet novada zaļajās zonās, jo dzīvnieku izkārnījumi, ievietoti maisiņā, utilizējami kā jebkuri sadzīves atkritumi. 

Likumi un noteikumi tiek izdoti, lai cilvēki tos ievērotu, diemžēl daļa sabiedrības uzskata, ka likumus un noteikumus var ignorēt, arī tos, kuros izvirzītas prasības saistībā ar suņu turēšanu. Siguldas novadā noteikumu izpildes kontroli veic Siguldas novada Pašvaldība policija.

Ja iedzīvotāji saskārušies ar sarežģījumiem vai pārkāpumiem, aicinām par to ziņot Siguldas novada Pašvaldības policijai, zvanot uz diennakts mobilo tālruni 26160288, lai pārkāpums, ja tāds izdarīts, tiktu konstatēts uz vietas un iespējamā vainīgā persona tiktu saukta pie administratīvās atbildības.

Ar Pašvaldības policiju var sazināties arī Siguldas novada mobilajā lietotnes sadaļā “Ziņo Pašvaldības policijai”, rakstot uz oficiālo e-pasta adresi policija@sigulda.lv, zvanot uz sekretariāta informatīvo tālruni 67972008 darba laikā (kvalitātes kontroles nolūkos sarunas tiek ierakstītas) vai rakstot iesniegumu Pašvaldības policijai.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi