×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-15
Siguldas novadu apmeklē izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša

15. martā izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvji kopā ar Siguldas novada pašvaldības domes vadību un speciālistiem tikās Siguldā, Siguldas pilsētas vidusskolā, lai pārrunātu pilsētā esošo skolu izaicinājumus un potenciālās rīcības. Vizītes otrajai daļai Siguldas 1. pamatskolā pievienojās kolēģi no Limbažu novada pašvaldības, veicinot starpnovadu sadarbību un pārrunājot skolu tīkla izaicinājumus un risinājumus.

“Ikdienā strādājam un pētām mūsu novada skolu, skolēnu un pedagogu paradumus. Secinām, ka Siguldas pilsētas izglītības iestādēs saskaramies ar izaicinājumu – vietu nodrošināšanu skolēniem visos vecumu posmos. Turklāt Siguldas novads ir starp retajiem, kurā dzimstības rādītāji ir pozitīvi. Tādēļ pašvaldībai, tiekoties ar ekspertiem un ministriju pārstāvjiem, jārod atbilde uz šo labvēlīgo izaicinājumu – kā ilgtermiņā nodrošināt pieejamu un kvalitatīvu izglītību pilsētas skolēniem, iespējams, ka atbilde ir jaunas skolas būvniecība,” uzsvēra Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, kurš visas pašvaldības vārdā izsaka pateicību ministrijai par dažādiem diskusiju formātiem, sniegto iespēju izteikties un kopā meklēt risinājumus.

Pārrunājot skolu tīklu, Siguldas novada pašvaldības vadība un speciālisti iepazīstināja ministrijas pārstāvjus ar datiem – audzēkņu skaitu un tā piecgades prognozēm. Diskusijā akcentēta arī ceļu infrastruktūra, transporta nodrošinājums un ceļā pavadītais laiks, kas ir nozīmīgs faktors, izvēloties izglītības iestādi. Papildus tam prezentēta arī novadā esošā skolēnu mobilitāte, kā arī iespējamās prognozes, modelējot dažādus scenārijus un iespējas. Sarunā par Limbažu novada skolu tīklu un izaicinājumiem dalījās Limbažu novada pārstāvji.

Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” vadītāja Gunita Strazdiņa ministrijas pārstāvjiem pastāstīja par jauniešu darbu Siguldas novadā. Akcentēta jauniešu līdzdalības, iniciatīvas veicināšana novadā un izaugsmes iespēju nodrošinājums vietējās kopienās. Ņemot vērā, ka novadā dzīvo vairāk nekā četri tūkstoši jauniešu, pašvaldība aktīvi strādā ar šo mērķauditoriju, attīstot arī mobilitātes darbu un pilnveidojot citas rīcības.

Vizītē piedalījās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis, pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Ina Stupele, pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais, pašvaldības izpilddirektores vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Sandra Tukiša, Izglītības un sporta pārvaldes vadītāja Sigita Upmale, Siguldas pilsētas vidusskolas direktore Ņina Balode, Siguldas 1. pamatskolas direktors Edgars Visockis, Siguldas Tehnoloģiju izglītības centra direktors Edgars Bajaruns un Siguldas novada Jaunrades centra jauniešu iniciatīvu centra “Mērķis” vadītāja Gunita Strazdiņa, kā arī Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Beļaunieks un Limbažu novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Valda Tīnkusa.

 

Foto: Edgars Semanis


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi