×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-18
Atsākusies elektroskrejriteņu sezona; aicinām nebūt pārgalvīgiem un ievērot noteikumus

Iestājoties pavasarim, pilsētvidē pamazām atsākas elektroskrejriteņu sezona. Arīelektrisko skrejriteņu operators “Bolt” Siguldā uzsācis jau trešo skrejriteņu sezonu. Šo videi draudzīgo transporta līdzekļu izmantotājiem jāņem vērā, ka no šā gada ir noteiktas stingrākas prasības to lietošanā.

Saskaņā ar grozījumiem Ceļu satiksmes likumā elektroskrejriteņu reģistrācija ir obligāta, tie jāreģistrē līdz 31. martam. Ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem piedalīties ceļu satiksmē no šā gada 1. aprīļa būs aizliegts. Jāņem vērā, ka grozījumi noteikumos attiecas arī uz pašizgatavotiem vai pārbūvētiem elektroskrejriteņiem. Tāpat arī līdz šim reģistrētie elektroskrejriteņi ir jāreģistrē atbilstoši jaunajai kārtībai un jāsaņem jauna reģistrācijas uzlīme.

Elektroskrejriteņu lietotājiem jāatceras, ka elektroskrejriteni ir aizliegts vadīt līdz 14 gadu vecumam, savukārt vadītājiem vecumā no 14 līdz 17 gadiem, braucot ar šo mikromobilitātes rīku, obligāti jālieto aizsprādzēta aizsargķivere, kā arī braukšanas laikā priekšpusē jābūt iedegtam baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē – sarkanas gaismas lukturim. Gadījumos, kad elektroskrejritenis nav aprīkots ar lukturiem, vadītājam jābūt tērptam atstarojošā vestē vai apģērbā ar labi redzamiem gaismu atstarojoša materiāla elementiem.

Braucot ar skrejriteni, ir jāievēro ceļu satiksmes noteikumi, jāizvērtē ceļa segums un izvēlētais ātrums, kā arī kategoriski aizliegts braukt ar skrejriteni vairāk nekā vienai personai un alkohola vai citu reibinošo vielu ietekmē. Turklāt elektroskrejriteņu vadītājiem jābrauc ar ātrumu, kas neapdraud ceļu satiksmes drošību un nepārsniedz maksimālo atļauto ātrumu – 25 kilometri stundā. Papildus tam jāatceras par ātruma ierobežojumiem, kas ieviesti pie pilsētas skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm, kā arī parkos un skvēros.

Lai uzlabotu skrejriteņu lietošanas paradumus, Siguldas novada pašvaldība turpina sarunas ar Satiksmes ministriju, lai ieviestu risinājumus, kas balstīti gan uz drošības faktoriem, gan elektrisko skrejriteņu novietošanas zonām un citiem aspektiem. Šobrīd pašvaldība gaida no Satiksmes ministrijas atbildi un rīcību.

Atgādinām, ka, novietojot nomas skrejriteni tam paredzētajās zonās, jāpārliecinās, vai tas netraucēs gājējiem, vai tas nav novietots uz taktilajām joslām, iepretim durvīm vai vārtiem, kā arī vai tas netraucēs citiem transportlīdzekļiem. Skrejriteni aicinām novietot paralēli ietvei, pēc iespējas tuvāk ēku sienām vai pie velo novietnēm, kur tas iespējams.

Acīmredzamu pārkāpumu gadījumos vai notiekot negadījumam aicinām sazināties ar Siguldas novada Pašvaldības policiju, zvanot uz diennakts tālruņa numuru 26160288. Par neatbilstošu rīcību “Bolt” skrejriteņu izmantošanā iespējams ziņot arī “Bolt” tīmekļa vietnē vai “Bolt” lietotnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi