×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-19
Siguldā realizētas starptautiskas apmācības “LadyLeader”

Piecas dienas, no 10. līdz 14. martam, Siguldā norisinājās ļoti īpašas sieviešu līderības starptautiskās apmācības “LadyLeader”, kur trīspadsmit sievietes no Latvijas un Bulgārijas attālajiem un mazāk attīstītajiem un lauku reģioniem sanāca kopā un mācījās kā būt par savas kopienas un dzīves līderēm.

“LadyLeader” ir mazās partnerības “Erasmus+” projekts, kurā sadarbojas biedrība “Miromida” (Latvija) un “InterArt Foundation”(Bulgārija), lai iedvesmotu sievietes. Projekta ietvaros tika izstrādāti mācību moduļi, kas balstās neformālajā izglītībā un neirografikas zīmēšanā un apmācībās dalībniecēm bija iespēja ne tikai ar tām iepazīties, bet arī daudzās metodes izmēģināt praksē.

Lēdijas ar interesi apguva tādas tēmas kā līderība un motivācija, konfliktu risināšana, laika vadīšana, nevardarbīga komunikācija, radošā domāšana, apzinātība un intuīcija, pievērsās arī pašvērtējuma, empātijas un emocionālās inteliģences izpētei. Neirografika, foruma teātris, Silvas metode, walk and talk, dažādas diskusijas un simulācijas, apzinātības un kustību nodarbības, individuālais koučings, ka arī citas metodes padarīja materiālu interesantu un saprotamu.

Mācības tika veiksmīgi apvienotās ar Siguldas apskates objektu apmeklēšanu. Piemēram, pie Jāņa tirgus sievietes pastāstīja, kas viņām liek darīt to, ko katra dara savā dzīvē, pa ceļam uz Siguldas Jauno pili un Livonijas ordeņa Siguldas pilsdrupām risinājās sarunas par to, kas ikdienā motivē vai otrādi liek zaudēt motivāciju, pie bobsleja un kamaniņu trases “Sigulda” izrunāja, kas palīdz grūto situāciju pārvarēšanā. Par pērli kļuva arī brauciens pāri Gaujai ar Siguldas vagoniņu, kā arī pārgājiens līdz Gūtmaņa alai un noskaņošanās dziļakai saiknei ar sevi un savu ķermeni caur deju pie dabas.

Dalībnieces smēlās idejas studiju vizītēs veselības veicināšanas centrā “Malus” un jauniešu iniciatīvu centrā “Mērķis”, ka arī apmeklēja kopienas dārzu, apsprieda tajā notiekošās aktivitātes. Vēl bija viena ļoti īpaša vizīte– papīra darbnīcā “Viktora vēstules”. Sākumā smalkajā tējas ceremonijā, bet vēlāk arī radoši nodarbojoties ar papīra veidošanu, sievietēm bija iespēja satikt mākslinieci Zinaīdu Ceski un parunāt gan par seno laiku tradīcijām, gan par to, kā veido papīru un kā attīstījās viņas pašas radošās darbnīcas ideja.

Programmas noslēgumā SPA procedūras Spa-Hotel “Ezeri”, meikaps no profesionālās vizāžistes, foto sesija, ko nodrošināja “Begemotfoto photography” un svinīgās atvadu vakariņas. Daudzām sievietēm šāda pieredze bija pirmā mūžā, un visas bija no sirds aizkustinātas par tik negaidītu pārsteigumu un pateicīgas par vienreizējo iespēju.

Katra no dalībniecēm arī ieguva finansējumu savas individuālās, ka arī kopīgas aktivitātes īstenošanai, lai varētu dalīties ar to, ko viņas iemācījās un ieguva apmācības, ar citam sievietēm dažādos Latvijas un Bulgārijas reģionos. Tāpēc drīzumā mūs gaida arī citi skaisti pasākumi!

Projekts ir Eiropas Savienības finansēts. Paustie viedokļi un uzskati atspoguļo autora(-u) personīgos uzskatus un ne vienmēr sakrīt ar Eiropas Savienības vai Eiropas Izglītības un Kultūras izpildaģentūras (EACEA) viedokli. Ne Eiropas Savienība, ne EACEA nenes atbildību par paustajiem uzskatiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Ludmila Sokolova


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi