×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-19
Sporta deju klubam “Zīle” kārtējā zelta medaļa Latvijas čempionātā

9. martā Valmierā tika aizvadīts Latvijas čempionāts Latīņamerikas dejās, kas bija trešais un noslēdzošais šī gada valsts čempionāts sporta dejās. Tajā Siguldas Sporta deju klubam (SDK) “Zīle” bija teicami panākumi, gūstot uzvaru un papildinot 2024. gada Latvijas čempionātu medaļu klāstu ar jau trešo augstākā kaluma medaļu.

Ivetas Zīles neatlaidība un ieguldītais darbs ir nesis augļus: bērnu grupas pāris Sendijs Slišāns un Elvita Circene ir bijuši nepārspēti visās trijās deju programmās – janvārī Rēzeknes 10 deju čempionātā, februārī Kuldīgas Standartdeju čempionātā, kā arī nule notikušajā Valmieras Latīņamerikas deju čempionātā. Siguldas SDK “Zīle” pārstāvošie līgatnieši ir izcīnījuši savu pirmo čempionu titulu.

SDK “Zīle”, ko pirms vairāk nekā 25 gadiem izveidoja pieaugušo grupas fināliste sporta dejās Iveta Zīle, šo gadu garumā ar lielākiem un mazākiem panākumiem ir startējuši Latvijas čempionātos, Latvijas kausa posmos un citās nozīmīgās sacensībās. Ivetas Zīles vadītais Siguldas SDK ar saviem labajiem rezultātiem ir izcēlies uz pārējo –  ārpus Rīgas esošo – sporta deju klubu fona.

Pirms desmit gadiem Ivetas Zīles trenētie Kristers Rauska un Amanda Miltiņa kļuva par regulāriem Latvijas čempionātu finālistiem bērnu grupā. To pašu pāris turpināja demonstrēt junioru grupā – 2017. gads bija viņiem sekmīgākais, kad Kristers un Amanda izcīnīja trešo vietu un ieguva bronzu Latvijas junioru čempionātā Latīņamerikas deju programmā, sarūpējot SDK “Zīle” medaļu pēc vairāku gadu pārtraukuma.

Medaļu klāstu SDK “Zīle” ar divām godalgām 2019. gadā papildināja Marks Cimermanis un Evelīna Zelča, kuri, būdami jauniešu (16-18 gadu vecumā) grupas dejotāji, ļoti sekmīgi nostartēja U21 grupā. Vispirms Marks un Evelīna Valmierā izcīnīja trešo vietu 10 deju programmā, kas apvieno Standartdejas un Latīņamerikas dejas, pievienojot Siguldas SDK kolekcijai vēl vienu bronzu. Dažas nedēļas vēlāk Saldū Ivetas Zīles trenētais pāris kļuva par Latvijas čempioniem U21 grupā Latīņamerikas dejās, izcīnot SDK “Zīle” pirmo zelta medaļu. Pēc pāris gadu pauzes, pārvarot grūtības saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem, SDK “Zīle” šogad priecē ar medaļām.

Visi iepriekšminētie un arī citi atzīstami rezultāti un panākumi gan valsts čempionātos, gan arī Latvijas kausa izcīņas posmos ir spodrinājuši SDK “Zīle” vārdu. Iveta Zīle ar citiem pieaicinātiem viestreneriem ir rūpējusies par siguldiešu un Siguldas novada jauno dejotāju izaugsmi. Neatlaidīgs un mērķtiecīgs darbs, disciplīna un treneru kompetence ir bijusi panākumu atslēga. SDK “Zīle” dejotāju augstie rezultāti un sasniegumi ir lauzuši stereotipus par to, ka tikai galvaspilsētu Rīgu pārstāvošie sporta deju klubi var sasniegt finālus un godalgotas vietas valsts čempionātos. Iveta Zīle ar saviem audzēkņiem ir pierādījuši, ka arī mazākos sporta deju klubos var izaugt medaļnieki un jaunie čempioni. Ir regulāri jāapmeklē treniņi, cītīgi jāstrādā un rezultāti neizpaliks. To SDK “Zīle” dejotāji ir pierādījuši jau iepriekš un apliecinās arī nākotnē.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi