×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-19
Siguldas novads piedalās starptautiskajā kampaņā “Pasaules dzejas diena”

Ceturtdien, 21. martā, visā pasaulē svin Pasaules dzejas dienu. Kampaņas ideja ir dāvināt ar roku rakstītu paša sacerētu vai kāda pazīstama autora dzejoli ar mērķi veicināt dzejas lasīšanu un dalīšanos tajā ar citiem. Šogad Pasaules dzejas dienas kampaņa norisināsies arī Siguldas novadā.

Pasaules dzejas dienu Latvijā svin jau vairākus gadus. Tajā piedalās skolas, bibliotēkas, kultūras iestādes, organizējot dzejas pasākumus un citas aktivitātes, kā arī viesmīlības uzņēmumi, dodot iespēju par kafiju vai tēju samaksāt ar dzejoli.

UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas Izglītības sektora vadītāja Ilze Dalbiņa-Sarma, raksturojot kampaņas aicinājumu, pauž: “Dzejas dāvināšana ir cilvēcības apliecinājums. Tā var stiprināt draudzīgu līdzāspastāvēšanu, sniegt garīgu atbalstu, mierinājumu un palīdzēt uzturēt cerību. Tāpēc aicinām kampaņas dalībniekus, kuri vēlas dāvināt dzejoli, ne tikai meklēt cilvēkus savā tuvākajā lokā, bet arī tur, kur kāda laba vārda tik bieži pietrūkst – pansionātos, bērnunamos, krīzes centros.”

Šogad Pasaules dzejas dienas sauklis ir “Dzeja pret vientulību”. Ja vēlies ar dzejoli iepriecināt kādu vientuļu cilvēku, kultūras centrā “Siguldas devons” 20. un 21. martā no plkst. 10.00 līdz 18.00 pie biļešu kasēm vari saņemt īpaši noformētu kampaņas lapu “Uzdāvini dzejoli”. Ar roku uzraksti uz tās savu vai iemīļota autora dzejoli, norādot arī autora vārdu, un uzdāvini to kādam cilvēkam, kuram šobrīd pietrūkst sirds siltuma. Saņēmēja prieks nebūs mazāks arī tad, ja dzejoli uzrakstīsi uz parastas lapas.

Siguldā un novadā 21. martā notiks Pasaules dzejas dienas pasākumi:

  • Siguldas novada bibliotēkā plkst. 13.00 norisināsies radošā dzejas darbnīca “21. marts – Pasaules dzejas diena. Radošā dzejas darbnīca” 4. līdz 6. klašu skolēniem”.
  • Krimuldas bibliotēkā no plkst. 10.00 līdz 18.00 notiks Pasaules dzejas dienas aktivitāte “Atpazīsti dzejoļa autoru vai nosaukumu”.
  • Pasaules dzejas dienas vakarā plkst. 18.30 Siguldas “Valhalla Lounge”, Pils ielā 8A, notiks šī gada otrā saruna ciklā “[Ie]nāc literatūrā”, uz kuru dzejnieks Guntars Godiņš aicinājis tulkotāju Ievu Lapiņu. Sarunas tēma būs senā ķīniešu dzeja un darbs pie dzejas antoloģijas “Upes sniegs”.
  • Visas dienas garumā dažādās vietās Siguldas pilsētā un novadā būs iespēja ar roku uzrakstīt dzejoli un saņemt par to kafiju vai tēju bez maksas. Akcija katrā vietā norisināsies tik ilgi, kamēr būs pieejamas īpaši noformētās lapas dzejoļu rakstīšanai.

Ar dzejoli par kafiju vai tēju varēs samaksāt:

  • “Valhalla Lounge” – Pils iela 8A, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 17.00 līdz 18.00);
  • kafejnīca “Lemburga” – Nākotnes iela 5 (Mālpils Kultūras centra ēka), Mālpils, Mālpils pagasts, Siguldas novads (no plkst. 12.00 līdz 19.00);
  • “Mālu krogs” – Mālupes, Sidgunda, Mālpils pagasts, Siguldas novads (no plkst. 12.00 līdz 19.00);
  • “Eklers” – Pils iela 1, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 9.00 līdz 11.00);
  • SPA “Hotel ezeri” – Saltavota iela 32, Siguldas pagasts, Siguldas novads, Kalnabeites (no plkst. 16.00 līdz 22.00);
  • Mālpils muiža – Pils iela 6, Mālpils, Mālpils pagasts, Siguldas novads (no plkst. 9.00 līdz 19.00);
  • “Siguldas Ezītis miglā” – Rūdolfa Blaumaņa iela 2, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 15.00 līdz 19.00);
  • “Smart Coffee Roastery” – Rūdolfa Blaumaņa iela 2A, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 8.00 līdz 18.00);
  • alus darītava “Kussh Brewery” – Zinātnes iela 11, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 18.00 līdz 22.00);
  • Siguldas Gaismas Tornis – Ausekļa iela 10, Sigulda, Siguldas novads (no plkst. 12.00 līdz 18.00).

Piedaloties Pasaules dzejas dienas akcijā, izmanto kādu no mirkļbirkām #dzejapretvientulību #uzdāvinidzejoli #pasaulesdzejasdiena un padalies sociālajos tīklos.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi