×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-20
Siguldas skauti un gaidas piedalījušies nometnē “Pavasara pilieni 2024”

No 14. līdz 17. martam septiņi jaunieši no Siguldas 83. skautu un gaidu vienības devās uz pavasara nometni “Pavasara pilieni”, kas notika Tigavā – skautu un gaidu mežā, Kuldīgas apkārtnē.

Nometne “Pavasara pilieni” ir Rīgas 141. skautu vienības tradīcija – pulcēt skautus un gaidas, lai attīstītu āra dzīves prasmes, proti, kā sagatavoties doties dabā, kā uztaisīt nojumi, iekurt ugunskuru, pagatavot maltīti, orientēties apvidū, sadarboties ar citiem jauniešiem.

Šogad nometnes tēma bija sekojoša – iemācīties pagatavot un garšīgi paēst dabā. Jaunieši iemācījās kā dabā bez grila vai cepeškrāsns palīdzības pagatavot burgerus, picas, pankūkas un citus desertus. Nometnes programma bija arī izaicinājumi, piemēram, nakts pārgājiens un orientēšanās, kā arī aizraujošas spēles. Visiem jauniešiem šī nometne bija lielisks piedzīvojums mežā. Nometnē piedalījās skauti un gaidas, kā arī brīvprātīgie skautu un gaidu vadītāji no Rīgas, Valmieras, Siguldas, Liepājas.

Skautisms un gaidisms ir pasaules lielākā jaunatnes neformālās audzināšanas brīvprātīga kustība, kas papildina skolu un ģimeni. Tās mērķis ir audzināt jaunatni par krietniem un derīgiem savas valsts un pasaules pilsoņiem. Skautisms un gaidisms attīsta pārliecību, vajadzību izzināt, atklāt un gribu mācīties. Šobrīd Latvijā ir vairāk nekā 800 aktīvu skautu un gaidu. Biedrība “Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācijā” ir pasaules skautu un gaidu organizāciju WOSM (World Organization of the Scout Movement) un WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) dalīborganizācija.

 

Informāciju sagatavoja:
Siguldas 83. skautu un gaidu vienības gaida Evelīna Marta Druvnese
Foto: Māris Mežeckis 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi