×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-20
Siguldas novadā uzsākta literatūras programma skolām

19. martā Krimuldas vidusskolā viesojās lībiešu valodnieks, tulks un dzejnieks Valts Ernštreits un dzejnieks, krājuma “Lībiešu balādes” autors Kārlis Vērdiņs, uzsākot kultūras centra “Siguldas devons” organizēto pavasara literatūras programmu Siguldas novada skolās.

Izskanēja dzejas lasījumi no bilingvālā krājuma “Lībiešu balādes”, tika apgūti jauni vārdi lībiešu valodā un noskaidrots, kāpēc pavasaros ir jāmodina putni. Tikšanās noslēgumā bija patīkami dzirdēt kādas skolnieces izteikto “es jūtos kā attīrījusies”.

Valts Ernštreits pastāstīja par Gaujas lībiešu apdzīvotajām teritorijām, kurām pieder arī Gaujas senielejas labais krasts un Krimulda. Īpaša uzmanība tika pievērsta lībiešu valodai un tradīcijām, kā arī atgādinot, ka pirmajā svētdienā pēc pavasara Saulgriežiem, kas šogad būs 24. martā, jau otro reizi visā Latvijā lībiešu savulaik apdzīvotajos novados tiks atzīmēta Lībiešu mantojuma diena. Šajā dienā ar lībiešu zaļi balti zilajiem karogiem un krāsām tiks iezīmētas ar lībiešiem saistītas vietas, aicinot pievienoties lībiešu putnu modināšanas rituālam.

Nākamā literatūras programmas tikšanās notiks 25. martā, kas ir piemiņas diena komunistiskā genocīda upuriem un arī Eiropas rakstnieku diena. Ar Siguldas Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem tiksies Latvijas PEN vadītāja, rakstniece un dzejniece Inga Gaile un dzejniece Katrīna Rudzīte, lai runātu par šobrīd pasaulē ļoti aktuālām tēmām – vārda brīvība, cenzūra, diskriminācija, vardarbība, rakstnieku vajāšana un nogalināšana kara apstākļos.

Aprīlī un maijā pamatskolas skolēni tiksies radošās darbnīcās ar bērnu literatūras autoriem un ilustratoriem Andru Manfeldi, Martu Pujātu, Ēriku Bērziņu un Lindu Gabarajevu.

Vidusskolēniem šajā pavasarī būs iespēja papildināt savas zināšanas par literārajiem procesiem un noskaidrot, kāds ceļš ejams, lai kļūtu par rakstnieku vai dzejnieku, vai tuvinātos šim mērķim. Ar Latvijas Rakstnieku savienības literārās izglītības un jaunrades programmām “Aicinājums”, “Jauno autoru seminārs” un “Literārā Akadēmija” iepazīstinās Sandra Ratniece un Ronalds Briedis.

Literatūras žurnāla “Strāva” redaktori Anna Auziņa un Ivars Šteinbergs rosinās diskusiju par aktuālajām sociālajām problēmām un politiskajiem procesiem. Literatūras, publicistikas un vēstures žurnāla “Domuzīme” redaktori Rudīte Kalpiņa un Jānis Vādons pievērsīsies latviešu valodas un identitātes jautājumiem.Mēnešraksta “Avīzes nosaukums” un “Mākslas žurnāla” izdevējs Valters Dakša iepazīstinās ar izdevniecības izdevumiem un padalīsies pieredzē par dienestu Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos.

 

Foto: Līvija Ustupa

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi