×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-21
Allažu bibliotēkā aizvadīta nodarbība “Mazais zīriņš – 2024. gada putns”

Allažu bibliotēkā 18. martā norisinājās lasīšanas veicināšanas programmas “La(p)sa” nodarbība “Mazais zīriņš – 2024. gada putns”, kuru apmeklēja Allažu pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi. Bibliotēkā viesojās meža feja, kuras lomā iejutās Sidgundas bibliotēkas vadītāja Anete Dace Zutere.

Meža feja kopā ar lapsu bērniem pastāstīja, ka Latvijas Ornitoloģijas biedrība par 2024. gada putnu izvēlējusies mazo zīriņu (Sternula albifrons, tas nozīmē – zīriņš ar balto pieri), kuru Latvijā novēro samērā reti. Tie ir vismazākie no Eiropā sastopamajām zīriņu sugām. Viņu ķermenis ir tika 21–25 centimetrus garš, toties tiem ir skaista balss un ātrs, tauriņam līdzīgu lidojums.

Bērni apskatīja fotogrāfijas, lai zinātu kāds izskatās putniņš, cik mazs, salīdzinot ar pieauguša cilvēka roku. Uzzinājām, ka mazais zīriņš ir gājputns, kurš ziemu pavada Āfrikā, bet Latvijā atgriežas no aprīļa vidus līdz septembrim. Šī gada putns mazais zīriņš īpaši saudzējams ir ligzdošanas laikā, jo ligzdas tie veido smilšainās, seklās piekrastēs vai uz saliņām ar oļiem, gliemežvākiem un zemu zāli. Pētījām arī citus Latvis putnus un klausījāmies to balsis.

Bērni klausījās Ineses Zanderes dzejoļu grāmatiņas “Putni mūs redz” lasījumu. Dzejoļi šajā grāmatā stāsta par daudzām putnu sugām. Skatoties ilustrācijas un lasot dzejas rindas bērni guva iespēju paplašināt savas zināšanas. Dzejniece jau trīsdesmit gadus ir arī Ornitoloģijas biedrības biedre, un savu poētiku balsta ne tikai izjūtās, bet arī zināšanās par putniem.

Lai mazliet izkustētos, pēc katras nodarbības tika dejota “Mazo putniņu deja”.

Kopā šajā pasākumā piedalījās 57 Allažu pamatskolas pirmskolas izglītības grupiņu bērni un 11 skolotāji.

 

Informāciju sagatavoja:
Allažu bibliotēkas vadītāja
Gunta Rudze


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi