×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-25
Aicina bez maksas nodot lauksaimniecībā radīto iepakojumu

Pavasaris ir laiks, kad arī lauksaimniecībā sākas aktīvie darbi. Tāpēc, lai nodrošinātu otrreizējā pārstrādē arvien lielāku nodoto atkritumu apjomu, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu”, kā arī SIA “CleanR” un SIA “ZAAO” aicina lauksaimniekus bez maksas nodot izlietoto lauksaimniecības iepakojumu klātienē vai pieteikt to izvešanu no saimniecības.

Atkritumu apsaimniekotāji aicina būt atbildīgiem par pareizu lauksaimniecībās izmantotā iepakojuma, kā arī citu atkritumu veidu apsaimniekošanu. Tos nedrīkst aprakt zemē, dedzināt, ilgstoši uzkrāt, izmest dabā vai novietot sadzīves atkritumos. Jebkuru atkritumu nepareiza likvidēšana atstāj negatīvu ietekmi gan uz cilvēka veselību, gan apkārtējo vidi kopumā.

Lauksaimniecības iepakojumu iespējams nodot klātienē:

  • “JUMIS” šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā “Zemdegas” Siguldas pagstā (iepriekšēja pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26112288);
  • “CleanR” šķirošanas laukumā “Dzelzceļa stacija “Inčukalns”” Inčukalna pagastā;
  • “ZAAO” aprites ekonomikas centrā “Daibe” Stalbes pagastā (Cēsu novads).

Atkritumu apsaimniekotāji piedāvā iespēju pieteikt lauksaimniecībā radīto iepakojumu izvešanu arī no saimniecības:

  • “JUMIS” pakalpojumus sniedz rindas kārtībā (apjomam virs 5 kubikmetriem). Pieteikt bezmaksas materiālu savākšanu, kā arī iegūt sīkāku informāciju var, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot e-pasta adresi info@jumis.lv;
  • “CleanR” pakalpojumu, ja nododamais apjoms ir liels, iespējams pieteikt pašapkalpošanās platformā manai.videi.lv, norādot savu adresi un aptuveno atkritumu daudzumu un veidu;
  • “ZAAO”, lai pieteiktu pakalpojumu vai uzdotu sev interesējošos jautājumus, nepieciešams zvanīt uz tālruņa numuru 29221847 vai rakstīt uz e-pasta adresi zaao@zaao.lv.

“JUMIS” sadarbībā ar “Eco Baltia vide” no zemnieku saimniecībām otrreizējai pārstrādei pieņem dažāda veida plēvi, tostarp skābsiena, ruļļu ietinamo, agro, dārza un cita veida plēves. Tāpat tiek pieņemti polipropilēna maisi jeb big-bag, plastmasas kannas un mucas, kā arī lauksaimniecības iepakojumi pēc atsevišķas vienošanās.

Savukārt “ZAAO” pieņem plastmasas kannas, big-bag maisus, skābbarības ruļļu plēves un pārklājamās plēves skābbarības bedrēm.

Visam nodotajam iepakojumam jābūt tīram un sausam – bez lauksaimniecības produktu piejaukumiem, piemēram, salmiem, skābbarības, dažādiem sadzīves un būvniecības atkritumiem, kā arī smiltīm un dubļiem, tīkliem, striķiem. “ZAAO” papildina, ka no kannām jānoskrūvē korķi, kā arī sietus un šņores nedrīkst ievietot sadzīves atkritumu konteinerā, tie jāiepako atsevišķā maisā, kas tiek savākti reizē ar plēvēm, piemērojot maksu par pakalpojumu.  Tāpat būtiski uzsvērt, ka materiālam jābūt novietotam transportam viegli pieejamā vietā.

Zemnieku saimniecības pēc izlietotā iepakojuma nodošanas nepieciešamības gadījumā saņem Valsts vides dienestam vai Eiropas Savienības fondu projektiem paredzētu apliecinājumu par vides aizsardzības un atkritumu apsaimniekošanas prasībām atbilstošu lauksaimniecības iepakojuma apsaimniekošanu. “CleanR” informē, ka, ja klientam nepieciešams pieņemšanas-nodošanas akts, par to jāinformē iepriekš vai jāvienojas, ka pēc pakalpojuma veikšanas tas tiks nosūtīts uz klienta norādīto e-pasta adresi.

Ar plašākām atkritumu apsaimniekotāju prasībām, nododot lauksaimniecībā radīto iepakojumu, citām atkritumu nodošanas iespējām, kā arī laukumu un nodošanas punktu darba laikiem var iepazīties, vēršoties pie sava atkritumu apsaimniekotāja vai to tīmekļa vietnēs.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi