×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. aprīlis
Šodien sveicam: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-26
Lieldienās Siguldas novadā: Šūpoļu festivāls un citas aizraujošas svētku aktivitātes gan maziem, gan lieliem

Lieldienu brīvdienas Siguldas novadā būs piepildītas ar dažādiem spilgtiem pasākumiem un notikumiem gan kultūrā, gan sportā. Neapšaubāmi pats gaidītākais notikums ir Šūpoļu festivāls, trīs dienu garumā piedāvājot iespēju izšūpoties dažādās festivāla meistaru radītās šūpolēs. Lieldienās būs iespēja apmeklēt arī koncertus, piedalīties radošās darbnīcās un citās aizraujošās aktivitātēs, tostarp tradicionālās Lieldienu sporta sacensībās. Svētku norises būs piemērotas ikvienai gaumei un nesīs prieku gan lieliem, gan maziem. Aicinām Lieldienas ieplānot Siguldas novadā!

Šūpoļu festivāls Siguldā notiks no 30. marta līdz 1. aprīlim. Festivāla objekti tiks izvietoti pilsētas galvenajos laukumos – Siguldas dzelzceļa stacijas un Svētku laukumā –, bet atsevišķi objekti atradīsies arī citās pilsētas un Siguldas novada teritorijās, kā arī iecienītākajās skatu vietās Gaujas Nacionālā parka teritorijā. Īpašā šūpoļu ceļa karte būs pieejama digitāli “Sigulda aizrauj!” mobilajā lietotnē, kā arī tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un www.tourism.sigulda.lv. Šūpoļu festivālu sestdien, 30. martā, plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā atklās košais zaķu duets un tradicionālais zaķu olimpiskais skrējiens.

 

Ceturtdien, 28. martā

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēka aicina 1.–6. klases skolēnus un pirmsskolas vecuma bērnus kopā ar vecākiem piedalīties Lieldienu radošajā darbnīcā. Dalība – bez maksas.

Plkst. 19.00 Zaļās ceturtdienas dievkalpojums Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Mālpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un Siguldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

Plkst. 19.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Kunga Pēdējo Vakariņu Mise.

Plkst. 19.00 Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Vangažu draudzē notiks Zaļās ceturtdienas dievkalpojums.

 

Piektdien, 29. martā

Plkst. 10.00 Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Vangažu draudzē notiks Lielās piektdienas dievkalpojums.

Plkst. 11.00 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē notiks Lielās piektdienas dievkalpojums.

Plkst. 12.00 kultūras centrā “Siguldas devons” ar izrādi bērniem “Lote un Lieldienas” viesosies Liepājas Leļļu teātris. Suņu meitene Lote un viņas draudzene Marta uzzina satraucošu vēsti – Lieldienu priekšvakarā zaķim ir pazudušas krāsas. Kas gan tās par Lieldienām bez olu krāsošanas? Kur atrast krāsas? Kurš tās paņēmis? To spēj noskaidrot tikai īsti detektīvi. Izrāde paredzēta bērniem no divu gadu vecuma. Izrādes ilgums – 45 minūtes. Biļetes cena – no 10 līdz 12 eiro,ar “S! Karti” – 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

Plkst. 13.00 no Siguldas evaņģēliski luteriskās baznīcas līdz Siguldas Romas katoļu baznīcai Ekumēnisks krustaceļš.

Plkst. 16.00 Mālpils Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem Mālpils Sporta centrā.

Plkst. 16.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Kunga Ciešanu dievkalpojums.

Plkst. 17.00 Mālpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā norisināsies Lielās piektdienas dievkalpojums, savukārt plkst. 19.00 Lielās piektdienas dievkalpojums notiks Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā.

 

Sestdien, 30. martā

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti.

Plkst. 10.00 Siguldā norisināsies triāla sacensību “Ziemas kauss” 5. posms bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem iesācējiem un veterāniem.

Plkst. 11.00 Krimuldas Sporta centra stadionā ģimenes ar bērniem aicinātas uz pasākumu “Sporta ola” Lieldienu noskaņās. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 11.00 Septītās dienas adventistu Siguldas draudzē notiks Lieldienu dievkalpojums.

Plkst. 13.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā gan mazi, gan lieli aicināti uz Šūpoļu festivāla atklāšanu – Zaķu skrējienu. Plašāka informācija.

No plkst. 13.00 līdz 17.00 Siguldas Svētku laukumā sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus” norisināsies Lieldienu tirdziņš. Apmeklētāji varēs sagādāt gardumus svētku galdam un iegādāties noderīgas amata meistaru radītas lietas mājai un dāvanām. Plašāka informācija.

Plkst. 19.00 Lēdurgas Kultūras namā būs iespēja baudīt jauktā kora “Sēja” koncertu “Pērkona dziesmas”. Koncertā tika atskaņotas leģendārās grupas “Pērkons” visu laiku labākās dziesmas dažādos kora aranžējumos. Biļetes cena – 12 eiro,ar “Si! Karti” iepriekšpārdošanā – 10 eiro. Biļetes var iegādāties Lēdurgas Kultūras namā. Kontaktinformācija par biļešu iegādi – 29166140.

Plkst. 21.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Lieldienu vigīlijas Sv. Mise – nakts dievkalpojums.

Plkst. 22.30 Siguldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē notiks Klusās sestdienas dievkalpojums.

Plkst. 23.00 Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Vangažu draudzē notiks Klusās sestdienas nakts dievkalpojums – nakts vigilijas.

 

Svētdien, 31. martā

Šūpoļu festivāls

Plkst. 9.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Rezukcijas dievkalpojums, procesija, Sv. Mise.

Plkst. 10.00 Mālpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks svētku dievkalpojums – Kristus augšāmcelšanās svētki.

Plkst. 10.00 Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Vangažu draudzē Lieldienu dievkalpojums.

Plkst. 11.00 Lieldienu dievkalpojums notiks Siguldas baptistu draudzē, Turaidas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, Siguldas Evaņģēliski luteriskajā draudzē.

No plkst. 11.00 līdz 16.00 Siguldas Svētku laukumā sadarbībā ar iniciatīvu “Mūsu Bio Tirgus” divas dienas norisināsies Lieldienu tirdziņš.

Plkst. 12.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā norisināsies Lielās dienas svinēšana kopā ar folkloras kopu “Mālis”.

Plkst. 12.00 Allažu Tautas nams aicina vecākus ar bērniem piedalīties olu kaujās, lielās, kopīgās olas krāsošanā, olu ripināšanā, skaistāko olu izstādē ar balvām un citām aktivitātēm. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 12.00 Lēdurgas dendroparkā varēs piedalīties Lieldienu aktivitātēs. Plkst. 12.00 notiks foto orientēšanās spēle “Kazlēnam pa pēdām”, bet plkst. 13.00 Lēdurgas dendroparkā visus svētku svinētājus sagaidīs pasākuma aģentūras “Jampadracis BB” jautrie kazlēni. Kopā varēs iet rotaļās, piedalīties Lieldienu rituālos, darboties izdomu darbnīcā un iešūpot pavasari. Būs dažādas aktivitātes, ko sarūpējuši dendroparka zaķi, kā arī būs iespēja piedalīties konkursā “Raibākā ola”. Konkursa dalībniekiem pasākuma dienā jāatnes skaistākā, krāšņākā un raibākā Lieldienu ola; rezultātus plānots paziņot ap plkst. 15.00. Dalība – bez maksas. Lēdurgas dendroparkā ieeja saskaņā ar cenrādi.

Plkst. 12.00 Krimuldas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks Lieldienu dievkalpojums.

Plkst. 12.00 Siguldas Romas katoļu baznīcā notiks Sv. Mise.

Plkst. 17.00 Lēdurgas Evaņģēliski luteriskajā draudzē notiks Kristus Augšāmcelšanās svētku dievkalpojums.

Plkst. 18.30 Latvijas Jaunapustuliskās baznīcas Siguldas draudzē notiks Lieldienu dievkalpojums.

 

Pirmdien, 1. aprīlī

Šūpoļu festivāls

Plkst. 10.00 Kordes trasē notiks Kalnu slēpošanas sacensības “Kristapa Zvejnieka kauss 2024”. Sacensībās aicināti piedalīties visi interesenti, kuri apguvuši kalnu slēpošanas iemaņas un patstāvīgi, bez palīdzības var veikt sacensību trasi un pacelties augšā ar pacēlāju. Pieteikties sacensībām var līdz 31. marta plkst. 16.00, rakstot uz e-pasta adresi kristaps.zvejnieks@gmail.lv un klāt pievienojot aizpildītu sacensību pieteikuma tabulu. Dalības maksa sacensībās – 20 eiro,ar S! Karti” – 18 eiro. Plašāka informācija.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā norisināsies tradicionālais gadskārtas volejbola turnīrs. Sacensībās aicināts piedalīties ikviens entuziasts. Sacensības notiks “MIX” formātā, dodot iespēju piedalīties gan sievietēm, gan vīriešiem. Sacensībās var pieteikties ikviens spēlētājs no 15 gadu vecuma, piesakoties individuāli šeit. Komandu izloze notiks pasākuma dienā. Dalības maksa sacensībās – 5 eiro,ar “S! Karti”– 10 % atlaide. Sacensību dalības maksu iespējams samaksāt sacensību dienā Siguldas Sporta centra kasē. Papildu informācija un dalībnieku saraksts skatāms šeit.

Plkst. 10.00 Latvijas Jaunapustuliskās baznīcas Siguldas draudzē notiks Lieldienu dievkalpojums.

No plkst. 11.00 Inčukalna estrādē un Aleksandra parkā notiks Lieldienu jampadracis – pasākums ģimenēm ar bērniem. Būs iespēja noskatīties leļļu izrādi “Gliemezīša piedzīvojumi Lieldienās” un doties rotaļās kopā ar zaķi. Dalība – bez maksas.

No plkst. 12.00 līdz 14.00 Siguldas pagasta Kultūras namā ikviens aicināts uz Lieldienu svinēšanu. Iepazīsim svētku svinēšanas tradīcijas un rituālus, krāsosim olas ar dabas materiāliem uz ugunskura un aplūkosim mājputnu izstādi. Dalība – bez maksas.

Plkst. 12.00 Inciema estrādē norisināsies koncertprogramma bērniem “Sīki, mazi kukainīši”. Programma sastāv no īpaši sacerētām dziesmām, kas iekļauj bērnu līdzdarbošanos. Tā stāsta par īpašo un skaisto, kas katrā no mums ir atšķirīgs un izceļ dabas daudzveidības skaistumu. Katrs mazais kukainītis ir svarīgs šajā pasaulē! Nelabvēlīgu laikapstākļu dēļ norises vieta var tikt mainīta. Dalība – bez maksas.

Plkst. 12.00 Lēdurgas dendroparka sezonas atklāšana. Pasākumā būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā “Maģiskie pumpuri” un uzzināt vairāk par pumpuru izmantošanu savā veselības labā. Ieeja – bez maksas.

Plkst. 15.00 pie Krimuldas Tautas nama ikviens aicināts iesaistīties Lieldienu lustēs. Dalība – bez maksas.

Plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra Lielajā zālē ģimenes ar bērniem aicinātas baudīt mūziklu “Karlsons”. Brālītis un Karlsons, kas dzīvo uz jumta, ir aizraujošs stāsts par pieaugušo un bērnības pasauli. Par daudzveidīgo, krāsaino fantāzijas pasauli, kurā mēs visi dzīvojam. Iestudējums-muzikāla piedzīvojumu spēle “Karlsons” domāta tiem, kuri nav aizmirsuši savu bērnību, savus sapņus. Tātad – mums visiem. Kā formulējis Ērihs Kestners: “Bērniem no astoņiem līdz astoņdesmit gadiem.” Biļetes cena – 12, 15, 18 un 20 eiro. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīze” kasēs, tostarp tiešsaistē. Biļetes bērniem jāiegādājas no 4 gadu vecuma, ja arī neaizņem atsevišķu sēdvietu. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Inčukalna Tautas namā varēs skatīties Inčukalna amatierteātra un mūzikas grupas “kalnieši99” muzikālās izrādes “Atsauces” pirmizrādi. Izrāde veidota pēc Leona Brieža romāna “Vilcene un atraitnis” un nerealizētā kinoscenārija “Asinīs krāsotās ilgas”. Režisors – Ģirts Sils. Biļetes cena – 5 eiro,ar S! Karti” iepriekšpārdošanā – 4 eiro.

 

Lai prieka un laimes piepildītas Lieldienas!

#LieldienasŠūpojasSiguldā

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi