×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 29. aprīlis
Šodien sveicam: Vilnis, Raimonds, Laine
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-27
Pieejamas bezmaksas telpas brīvā laika pavadīšanai un savu iniciatīvu realizēšanai

Tie, kuri labprāt vēlētos stiprināt vietējo kopienu un jēgpilni pavadīt laiku, aicināti izmantot bezmaksas telpas kopienas centros Sunīšos un Gaujā, kā arī dienas centrā “Iespēju māja”. Tās ir telpas vietējo iedzīvotāju sabiedriskās dzīves un brīvā laika pavadīšanas iniciatīvām, ko ikvienam interesentam, grupām vai nevalstiskām organizācijām piedāvā Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests.

Šie centri Siguldas novadā ir vieta, kur interesanti un radoši pavadīt laiku. Ne tikai atpūsties, bet arī iesaistīties jau esošajās aktivitātēs vai nākt klajā ar savu nekomerciālo ideju un aktīvi darboties, iesaistot arī citus. Vienojošais elements kopienas centros ir sekojošs – telpas ir pieejamas visiem un notiekošie pasākumi ir bez maksas.

Konkrētajās vietās kopienu stiprināšanai pieejamas ne tikai telpas, bet arī tehniskais un organizatoriskais atbalsts dažādu pasākumu un iniciatīvu realizēšanai. Lai vienotos par telpu izmantošanu savas idejas, iniciatīvas vai pasākuma organizēšanai, kā arī, lai uzzinātu vairāk par pieejamām aktivitātēm kopienas centros, aicinām sazināties ar kopienas speciālistu, rakstot uz e-pasta adresi aira.jekabsone@sigulda.lv vai anita.rubane@sigulda.lv, kā arī zvanot uz tālruņa numuru 28665039.

Tā, piemēram, Gaujas Kopienas centrā iedzīvotāji sarosījušies uz dažādām aktivitātēm bērniem, rīkojot kulinārijas meistarklases, radošas darbnīcas vai spēļu pēcpusdienas. Īpaši izceļams arī māmiņu klubiņš, kurā jaunie vecāki kopā ar saviem mazuļiem var pilnvērtīgi pavadīt laiku, pārrunāt būtisko un būt labs atbalsts viens otram.

Savukārt Sunīšu Kopienas centrā aktīvs ir senioru klubiņš. Sanākot kopā, kompānija pie tējas krūzes pārrunā aktuālās tēmas, spēlē galda spēles, bauda kino vai arī kopā iesaistās dažādās citās aktivitātēs. Kas būtiski – uz senioru klubiņu aicināti arī tie, kas nav šajā vecuma kategorijā, bet kuriem ir vēlēšanās piebiedroties un kopā pilnvērtīgi pavadīt laiku vai arī veicināt kādu aktivitāti, iesaistot seniorus. Īpaši izceļama audēju kopiena. Tai par godu iekārtota audēju telpa ar stellēm, dodot iespēju ikvienam interesentam bez maksas apgūt aušanas prasmes. Aušanas apmācības vada audēja tautas lietišķās mākslas studija “Krimulda” vadītāja Laila Šteinberga (par nodarbību laikiem jāvienojas individuāli, zvanot uz tālruņa numuru 26589412).

Dienas centrā “Iespēju māja” jau entuziastiski darbojas aktīvā dzīvesveida piekritēji, rīkojot vingrošanas nodarbības, kā arī izpaužas cilvēki, kuri grib attīstīt savu radošo pusi, sanākot uz dažādām rokdarbu nodarbībām.

Protams, bez visām šīm raksturīgākajām kopienas centru pašinicatīvas aktivitātēm ir arī citas sanākšanas, ar ko iespējams iepazīties turpinājumā.

Gaujas Kopienas centrā aprīļa aktivitātes

Bērnu un jauniešu klubiņš pirmdienās un trešdienās plkst. 14.00–17.00:

  • 3. aprīlī plkst. 15.00 kino pēcpusdiena;
  • 10. aprīlī plkst. 14.00 sporta spēļu pēcpusdiena kopienas centra pagalmā;
  • 15. aprīlī plkst. 14.00 kulinārijas meistarklase;
  • 17. aprīlī plkst. 15.30 jauniešu iedvesmas pēcpusdiena;
  • 22. aprīlī plkst. 14.00 radošā darbnīca.

Senioru klubiņš 3. un 17. aprīlī plkst. 13.00:

  • 3. aprīlī tikšanās ar Siguldas novada pašvaldības Sociālā dienesta psiholoģi Dainu Blumbergu.

Māmiņu klubiņa aktivitātes notiks 10. un 24. aprīlī plkst. 13.00.

Vingrošana trešdienās un piektdienās plkst. 11.00–12.00.

Inčukalna bibliotēka un radošā darbnīca 04. aprīlī plkst. 12.00–17.00.

Sunīšu Kopienas centra aprīļa aktivitātes

Novusa spēle pirmdienās un ceturtdienās plkst. 11.00–13.00.

Vingrošana otrdienās plkst. 18.30.

Līnijdejas trešdienās plkst. 19.00.

Rokdarbi piektdienās plkst. 16.00.

Senioru klubiņš ceturtdienās plkst. 14.00:

  • 11. aprīlī  kino pēcpusdiena;
  • 25. aprīlī  kopienas dārza iekārtošana.

4. aprīlī plkst. 10.00–13.00 pavasara noskaņas koncerts un sadraudzības pasākums kopā ar biedrību “Aicinājums Tev”.

6. aprīlī plkst. 12.00 kultūras pasākums “Tikšanās ar literatūras zinātnieku”.

12. aprīlī plkst. 17.30 kino vakars bērniem.

18. aprīlī  plkst. 16.00 sporta spēļu pēcpusdiena kopienas centra pagalmā.

24. aprīlī  plkst. 10.00–14.00 bibliotēkas pakalpojums.

Dienas centra “Iespēju māja” aprīļa aktivitātes

Vingrošana fizioterapeita vadībā ar vingrošanas grupu “Ritmas” pirmdienās un trešdienās plkst. 9.30–10.30.

Radošās darbnīcas kopā ar rokdarbu studiju “Hobiju parks” piektdienās plkst. 11.00.

Kopienu centru adreses:

  • Sunīšu Kopienas centra adrese: Klusā iela 6, Sunīši, Krimuldas pagasts;
  • Gaujas Kopienas centra adrese: Centra iela 6, Gauja, Inčukalna pagasts;
  • dienas centra “Iespēju māja” adrese: Rīgas iela 1, Sigulda.

Šajos centros ir aicināts ikviens – iesaistīties, ar savām idejām un zināšanām papildināt jau esošās grupas, kā arī radīt un realizēt savas iniciatīvas, radot brīnišķīgu kopienu ikvienam.

Būtiski piebilst, ka centros noteiktos laikos ir pieejamas pašvaldības Sociālā dienesta sociālā darbinieka konsultācijas, bet Gaujas un Sunīšu Kopienas centrā ar Sociālā dienesta atzinumu ir pieejami higiēnas pakalpojumi – duša, kā arī veļasmašīna un veļas žāvētājs. Pakalpojumu var pieteikt, vēršoties Siguldas novada Sociālajā dienestā.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi