×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 28. aprīlis
Šodien sveicam: Gundega, Terēze
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-03-28
Aktīvās pensionāru biedrības tiekas pirmajā “Ideju kafejnīcā”

27. martā Siguldā notika pirmais pasākums “Ideju kafejnīca”, lai kopā pulcētu Siguldas novada senioru biedrības un dažādu jomu speciālistus no pašvaldības struktūrām. “Ideju kafejnīca” norisinājās sarunu veidā, kas veicināja un palīdzēja veidot tiešo kontaktu un savstarpējo ideju un informācijas apmaiņu.

Pasākumā pieaicinātie speciālisti pārstāvēja Siguldas novada pašvaldības Izglītības pārvaldi, Attīstības aģentūru, Sociālā dienesta kopienas centrus, Sociālo lietu un veselības jautājumu komiteju, kā arī ar savu pieredzi un iedvesmas stāstu dalījās biedrība “Kultūra. Vide. Sabiedrība” un ar savu pieredzi brīvprātīgā darba organizēšanā iepazīstināja nodibinājuma “Caritas Latvia” pārstāvji. Pasākumā kā eksperti piedalījās arī Siguldas novada domes priekšsēdētājs Linards Kumskis un priekšsēdētāja vietnieki – Ina Stupele un Kristaps Zaļais, kuri atbildēja uz dalībnieku jautājumiem par senioriem aktuālām tēmām.

Pasākuma dalībnieki bija senioru nevalstisko organizāciju pārstāvji no visa Siguldas novada, kopumā tika pārstāvētas 12 nevalstiskās organizācijas.

“Ideju kafejnīca” notika tīklošanās formātā pie galdiņiem. Pie katra galdiņa bija pārstāvētas divas līdz trīs organizācijas, sociālais darbinieks, kas pildīja iedrošinātāja un moderatora funkciju, un eksperti, kas mainījās no viena galdiņa pie nākamā, tādējādi nodrošinot tiešo kontaktu un komunikāciju ar visiem dalībniekiem.

Lai sasniegtu pasākuma mērķi un atgriezenisko saiti, katram ekspertam pēc sarunām ar dalībniekiem bija jāsagatavo savi secinājumi par būtiskāko, kas ir sadzirdēts. Galvenie secinājumi – senioriem nepieciešams atbalsts digitālo prasmju apgūšanā, nepieciešams uzlabot informācijas nodošanas kanālus senioriem, kas nelieto internetu, meklēt risinājumus savstarpējās sadarbības un komunikācijas veicināšanā starp kopienām, uzlabot transporta pieejamību attālākos novada pagastos, veicināt un popularizēt veselīgas un aktīvas vecumdienas. Tāpat nepieciešams atbalsts projektu rakstīšanā, kas dotu iespēju senioriem piesaistīt finansējumu savu aktivitāšu un ideju īstenošanai, kā arī citi secinājumi un ieteikumi, kas tiks apkopoti un ņemti vērā, lai uzlabotu senioru dzīves kvalitāti un labbūtību.

No dalībniekiem un ekspertiem tika izteikta vēlēšanās šādu pasākumu atkārtot ar noteiktu regularitāti. Tika novērtēta pasākuma produktivitāte, kas rezultējās ar jaunām idejām, iedvesmu, informācijas apmaiņu, kā arī jaunām sadarbībās iespējām. Pasākumā sasniegtais rezultāts veicina pašvaldības vadības un struktūrvienību izpratni par iedzīvotāju vajadzībām, un palīdz sadzirdēt ieraudzīt to vajadzības.

Pasākumu organizēja Siguldas novada pašvaldības Sociālais dienests.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi