×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-03
Novadnieki iekļūst erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” pusfinālā

Pēc sīvas sacensības mēneša garumā noskaidrotas astoto un devīto klašu skolēnu komandas no visas Latvijas, kuras pusfināla un fināla kārtā erudīcijas konkursā “FIZMIX Eksperiments” sacentīsies par uzvaru. Starp attapīgajiem un zinošajiem jauniešiem, kuri piedalīsies noslēdzošajās sacensībās, vietu izcīnījuši arī Siguldas novada skolēni.

AS “Latvenergo” rīkotajā konkursā ar atklātās olimpiādes statusu, kas šogad norisinās jau 29. reizi, pieteicās kopumā 216 skolēnu komandas no 145 Latvijas skolām, kopumā 1080 skolēni. Par vienām no Rīgas reģiona erudītākajām komandām, kas fināla kārtā sacentīsies par uzvaru konkursā, atzīta komanda “Kuģotāji” (Siguldas 1. pamatskola), “Elektromagnētiskā Elite” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Fizikas aģenti” (Siguldas Valsts ģimnāzija), “Trakās baterijas” (Siguldas Valsts ģimnāzija) un “Team Lunar” (Mores pamatskola).

Konkursa “FIZMIX Eksperiments” pusfināls un fināls norisināsies 13. aprīlī klātienē Latvijas Fizikas festivāla laikā. No 60 komandām pusfinālā tiks noskaidrota katra reģiona labākā komanda, kura finālā cīnīsies par vērtīgām balvām. Šī gada galvenā balva ir ceļojums uz Šveici, lai apmeklētu Eiropas Kodolpētniecības centru CERN – pasaulē vadošo zinātnisko centru un tā slaveno Lielo hadronu paātrinātāju, kā arī paviesotos Šveices zinātnes centrā “Technorama”.

Skolēnu erudīcijas konkursa “FIZMIX Eksperiments” galvenais mērķis ir veicināt interesi par eksaktajām zinātnēm un saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas, kas tiek apgūtas skolā, izmantot praksē, un kur tās var noderēt nākotnē, izvēloties visdažādākās profesijas un karjeras iespējas. Konkursa uzdevumus šogad sagatavojuši Rīgas Tehniskās universitātes eksperti – jaunie zinātnieki, skolotāji un fizikas entuziasti.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi