×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-05
Studenti iesaistīsies Siguldas novada teritorijas plānojuma izstrādē

5. aprīlī Siguldas novadu apmeklēja Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes studenti, kas studiju ietvaros izvēlējušies veikt atbildīgu uzdevumu – iesaistīties Siguldas novada teritorijas plānojuma izstrādē.

Studenti tikās ar domes vadību – Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Linardu Kumski un priekšsēdētāja vietniekiem Inu Stupeli un Kristapu Zaļo –, kā arī teritorijas plānotāju Zaigu Jēkabsoni un vides attīstības plānotāju Zani Gateri. Tikšanās laikā pārrunāti teritorijas plānošanas aktuālie jautājumi, kā arī izvirzīti darba mērķi, kuri palīdzēs pašvaldībai turpmākajā plānošanas gaitā. Studentiem lūgts sniegt priekšlikumus, kā veicināt iedzīvotāju skaita pieaugumu vai saglabāšanos novada teritorijās, kā arī atrast idejas novadnieku aktivitāšu un kopienu sajūtas uzlabošanai. 

Studiju ietvaros topošie speciālisti kopā ar pasniedzējiem centīsies padziļināti izpētīt trīs novada ciemus – Egļupi, Lēdurgu un Mālpili. Šīs teritorijas universitātes pārstāvji izvēlējušies, lai ar mūsdienīgu redzējumu palūkotos uz šo apdzīvoto vietu izaicinājumiem. Piemēram, Egļupes atrašanos dažādās funkcionālajās zonās pie vienādiem pārējiem vides aspektiem, Lēdurgas izcili ainavisko, centrālo daļu un izaicinājumiem kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanai, kā arī Mālpils intensīvo attīstību, rēķinoties ar savulaik esošo paraugciema statusu. No jaunajiem plānotājiem tiek gaidītas arī prognozes nākotnei un idejas, kā ieviest mūsdienīgus risinājumus. Studenti pievērsies gan vides izpētei, gan iesaistīs vietējos iedzīvotājus, lai padziļināti izprastu viņu vēlmes un vajadzības konkrētajās vietās. 

Studenti šo darbu veiks savu pasniedzēju asociētā profesora Pētera Šķiņķa, Rīgas plānošanas reģiona Telpiskās plānošanas nodaļas vadītāja Rūdolfa Cimdiņa, pasniedzējas Guntas Lukstiņas un teritorijas plānojuma izstrādes vadītājas SIA “Metrum” arhitektes Māras Kalvānes vadībā. Plānots, ka studenti savu pētniecisko darbu veiks līdz šī studiju gada beigām. 

Atgādinām, ka Siguldas novada pašvaldības dome 2023. gada 16. martā pieņēma lēmumu par jauna Siguldas novada teritorijas plānojuma izstrādes uzsākšanu. Patlaban notiek darbs pie plānojuma pirmās redakcijas izstrādes. Pilnvērtīgam darba procesam savus priekšlikumus teritorijas plānojuma izstrādei bija aicināti izteikt arī iedzīvotāji. Šobrīd saņemti apmēram 100 iesniegumi ar priekšlikumiem teritorijas plānojuma izstrādei.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi