×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-10
Mainīsies atlaides apmērs biļetēm dzelzceļa līnijā Rīga–Sigulda–Valga

Pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai ar maršrutu Rīga–Sigulda–Valga, AS “Pasažieru vilciens” iepriekšējā pārdošanā biļetes uz 16. aprīli un turpmākajiem datumiem no 2024. gada 11. aprīļa tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām, savukārt atlaides 10 % robežās elektroniski iegādātajām biļetēm varēs noteikt tikai elektronisko biļešu tirgotāji. Jaunā kārtība ir ieviesta saskaņā ar Sabiedriskā transporta padomes lēmumu un ievērojot Konkurences padomes viedokli par godīgas konkurences nodrošināšanu.

Pakāpeniski integrējot vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā AS “Pasažieru vilciens”, aprīļa sākumā veiksmīgi tika veikts akcepttests, kas dod iespēju pakāpeniskai biļešu migrācijai uz jaunu tehnoloģisko platformu. Līdz ar to nākotnē sabiedriskā transporta biļetes emitēs VSIA “Autotransporta direkcija”, savukārt to tirdzniecību nodrošinās mobilo lietotņu tirgotāji (MaaS). Mērķis ir palielināt tirdzniecību digitālajā vidē, jo īpaši MaaS produktu attīstību, un samazināt skaidras naudas apriti. AS “Pasažieru vilciens” turpinās nodrošināt biļešu tirdzniecību savās biļešu kasēs, pie konduktoriem, mobilajā lietotnē un tīmekļa vietnē, taču šīm biļetēm vairs netiks piemērotas atlaides. Minētā pāreja neattiecas uz jauno tarifu sistēmu, kas stājās spēkā 1. aprīlī, un tā nemainīs iepriekš noteiktās biļešu cenas.

Atgādinām, ka “Autotransporta direkcija” ir pabeigusi vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas izstrādi un uzsākusi tās ieviešanu reģionālās nozīmes autobusu maršrutos. Plānots, ka šī gada laikā sistēmai pakāpeniski tiks pievienoti arī citi autobusu un vilcienu maršruti. Biļetes vienotajā sabiedriskā transporta biļešu sistēmā var iegādāties mobilajās platformās “BezRindas.lv” un “Mobilly”. Biļetes pasažieriem ir pieejamas QR koda veidā, un to iegāde ir iespējama iepriekšējā pārdošanā.  

Pateicoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai, kuras ieviesējs un uzturētājs ir “Autotransporta direkcija”, nākotnē pasažieriem ar tās palīdzību būs iespējams iepriekš pārdošanā elektroniski iegādāties biļetes uz visiem reģionālās nozīmes reisiem. Turklāt tiks radīta iespēja attīstīt vienoto biļešu klāstu un tālākā braucienā apvienot dažādus transporta veidus neatkarīgi no pakalpojuma sniedzēja. Vienotā sabiedriskā transporta biļešu sistēma nodrošinās ne tikai ērtāku, ātrāku un mūsdienīgu biļešu tirgošanu, bet ļaus samazināt reisa izpildes laiku, jo tiks veicināta biļešu tirdzniecība ārpus transportlīdzekļa, tādējādi atslogojot autobusu vadītāja darbu. Tāpat jaunā sistēma ar piekļuves datiem ļaus nodrošināt brīvu konkurenci visiem ieinteresētajiem biļešu tirgotājiem.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi