×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-12
Šonedēļ Siguldas novadā: deju kopai “Sidgunda” 40, galda hokeja un peldēšanas sacensības un citi notikumi

Šajā nedēļas nogalē Siguldas novadā varēsim baudīt daudzveidīgus kultūras notikumus un atbalstīt sportistus sacensībās. Deju kopa “Sidgunda” ielūdz uz 40 gadu jubilejas koncertu Mālpils Kultūras centrā, arī vidējās paaudzes deju kolektīvs “Lēdurga” aicina uz deju koncertu kopā ar draugiem, savukārt Siguldas pagasta Kultūras namā notiks balle kopā ar Siguldas Absolventu orķestri. Jaunajai paaudzei saistošs būs “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2023” noslēguma pasākums Siguldas novada bibliotēkā, savukārt pieaugušie aicināti uz mūžizglītības programmas izglītojošu nodarbību par pumpuriem. Sportisti šonedēļ sacentīsies Latvijas čempionātā galda hokejā Inčukalnā, peldēšanas sacensībās Raganā un disku golfa kausā Lēdurgā.

Piektdien, 12. aprīlī

Plkst. 11.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks nodarbība 1.–4. klašu skolēniem “Videi draudzīgs dzīvesveids: lasi, izzini, darbojies!”. Tēma – dabas daudzveidība. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 29387505 vai rakstot uz e-pasta adresi bernu.biblioteka@sigulda.lv.

Plkst. 16.00 Mālpils Sporta centrā novada notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība senioriem.

Plkst. 20.00 Siguldas pagasta Kultūras namā ikviens aicināts uz balli ar groziņu vakaru kopā ar Siguldas Absolventu orķestri. Vakara vadītājs Ēriks Palkavnieks. Vietu rezervācija pie galdiņiem un biļešu iegāde Siguldas pagasta Kultūras namā vai zvanot uz tālruņa numuru 26783938. Ieejas maksa – 10 eiro.

 

Sestdien, 13. aprīlī

Plkst. 10.00 Inčukalna Sporta centrā norisināsies Latvijas čempionāts nominācijām galda hokejā. Sacensībās tiks sadalīti seši medaļu komplekti – junioriem, junioriem U-13 vecuma grupā, sievietēm, juniorēm, senioriem un senioriem O-55 vecuma grupā. Sacensībās sportistiem būs iespēja krāt punktus reitingam, lai varētu kvalificēties gaidāmajam Eiropas čempionātam Valmierā. Latvijas čempionātā Inčukalna Galda hokeja kluba dalībnieki piedalīsies visās sešās nominācijās un to pārstāvēs 25 līdz 30 spēlētāji.

Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā notiks peldēšanas sacensības “Zelta Zivtiņa 2024”.

Plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies disku golfa sacensības “Lēdurgas Zibeņu kauss 2024”.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā notiks bezmaksas peldēšanas nodarbības cilvēkiem ar invaliditāti. Pieteikšanās, zvanot uz tālruņa numuru 26396000.

Plkst. 10.00 Siguldas Sporta centrā novadnieki aicināti uz bezmaksas zumbas nodarbību.

Plkst. 10.00 Siguldas pils kvartālā notiks “Cloudberry” atvērto durvju diena. Plašāka informācija.

Plkst. 12.00 Siguldas novada bibliotēkā notiks “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas 2023” noslēguma pasākums. Tajā ar interesantiem stāstiem par dabu un izzinošu darbošanos viesosies rakstniece, grāmatas “Lasis Stasis un Atlasijas okeāns” autore Daina Tabūna. Plašāka informācija.

Plkst. 17.00 Mālpils Kultūras centrā deju kopa “Sidgunda” aicina uz 40 gadu jubilejas koncertu “40 Pavasaru mirkļi”. Koncertā piedalīsies ne tikai esošie, bet arī bijušie deju kopas dejotāji. Ieejas maksa – 3 eiro. Biļetes pieejamas Mālpils Kultūras centra kasē kases darba laikā un pasākuma dienā. Plašāka informācija.

Plkst. 18.00 Lēdurgas Kultūras namā notiks Vidējās paaudzes deju kolektīva “Lēdurga” koncerts “Deju Upe”. Koncertā piedalīsies daudz un dažādi, vienlaikus lieliski un sirsnīgi ciemiņi, izdejojot “Deju Upi” no pašiem mazākajiem līdz pašiem pieredzējušākajiem. Biļetes varēs iegādāties koncerta norises vietā, biļetes cena – 5 eiro.

 

Svētdien, 14. aprīlī

Plkst. 10.00 Krimuldas Sporta centrā novada senioriem notiks bezmaksas peldēšanas nodarbība.

Plkst. 10.00 Lēdurgas dendroparkā norisināsies disku golfa sacensības “Lēdurgas Zibeņu kauss 2024”.

No plkst. 10.00 līdz 13.00 Mālpilī notiks mājražotāju un amatnieku tirgus. Dalībniekiem tirdzniecības atļauju jāizņem pašiem. Papildus informāciju var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 26677466 (Kristīne Jonīte) vai rakstot uz e-pasta adresi biedriba@malpilsiedvesmo.lv.

No plkst. 12.00 līdz 13.30 Krimuldas Tautas namā norisināsies pieaugušo mūžizglītības nodarbība “Izmanto pumpuru laiku”. Tās laikā būs iespēja uzzināt, kas ir gemmoterapija jeb pumpuru vākšana, ko vērtīgu var iegūt pumpuriem, tos izmantojot savā labā. Vēl būs iespēja noskaidrot, kā vākt un apstrādāt pumpurus, lai visefektīvāk izmantotu to īpašības un kādi ir drošības apsvērumi, vācot pumpurus. Tāpat varēs iegūt praktisku informāciju par vides aizsardzības apsvērumiem. Reģistrēties nodarbībai iespējams, aizpildot veidlapu tiešsaistē.

 

Izstādes

  • Allažu bibliotēkā – tēlniekam Indulim Rankam – 90: tematiskā izstāde; Ainas Tobes akvareļi ceļojošā izstāde “Latviešu ābece” un ”Pavasaris”.
  • Inciema bibliotēkā – rakstniekam Viktoram Kalniņam – 85: literatūras izstāde “Sarežģītais zvirbulēns Viks”.
  • Inčukalna bibliotēkā – austriešu rakstniekam Johanesam Mario Zimmelam – 100: izstāde “Atbildi zina tikai vējš”; ievērojamākajam Eiropas domātājam Imanuelam Kantam – 300: Izstāde “Tīrā prāta kritika”.
  • Jūdažu bibliotēkā un sabiedriskajā centrā – izstāde pašiem mazākajiem “Mīļgrāmatiņa”.
  • Lēdurgas bibliotēkā – izglītojoša, interaktīva spēle bērniem “Latvijas daba. Ziedi”; literārā izstāde “Dabas aptieka”.
  • Lēdurgas Kultūras namā – Maijas Pīlāgas Lēdurgas mākslas skolas audzēkņu darbu izstāde “Lieli putni, mazi putni”.
  • Krimuldas bibliotēkā – izstāde “Rakstniekam Vikam – 85”; izstāde “Zaļajiem pirkstiņiem”; izstāde “Putni Latvijā”.
  • Krimuldas Tautas namā – Vidrižnieces Ainas Tobes gleznu izstāde “Gaismas kurjers”.
  • Kultūras centrā “Siguldas devons” – Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde “Zemenītes sniegā”.
  • Siguldas Jaunās pils salonā – Mareka Gurecka izstāde “Nospiedumi”. Ieejas maksa iekļauta Siguldas Jaunās pils apmeklējuma cenā, apmeklētājiem ar“S! Karti” tiek piemērota atlaide. Izstādes atklāšanas dienā – ieeja ir bez maksas.
  • Siguldas novada bibliotēkā – “Pavasara izlaušanās spēle” sākumskolas vecuma bērniem; “Meklējam kukaiņus un citas sīkbūtnes bibliotēkā” spēle pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem; Jānim Širmanim – 120: literārā izstāde bērniem “Krikša piedzīvojumi tālos ceļos”; literārā izstāde bērniem “Kukaiņi un citas sīkbūtnes”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Putni atlido”; izstāde pirmsskolas vecuma bērniem “Es lasu”; dzejniecei Broņislavai Martuževai – 100: izstāde “Un stipriem būt – kā tev, tā man”; Mākslas studijas “Art Studio Peahen” gleznošanas grupas izstāde “Plaukums”; izstāde “Bibliotēka un lasīšana Siguldā”
  • Siguldas pagasta bibliotēkā – Maijas Druvas foto izstāde “Daba. Miers. Ūdens”; tematiskā izstāde “Sulu spēks”; tematiskā izstāde “Joks”.
  • Aktivitāte “Selfijs ar grāmatu” visās Siguldas novada bibliotēkās.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi