×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-12
Bibliotēkā ir skatāma Maijas Druvas fotoizstāde “DABA.MIERS.ŪDENS.”

Siguldas pagasta bibliotēkā no 10. aprīļa līdz 8. maijam ir apskatāma Maijas Druvas fotoizstāde “DABA.MIERS.ŪDENS.”.

Maija dzimusi Jūrmalā, bet vairāk kā divdesmit gadus dzīvo Saulkrastos pie jūras. Maija stāsta: “Man ir ļoti paveicies, ka visu mūžu ir iespēja dzīvot blakus jūrai. Tā man sniedz mieru, enerģiju, brīvību. Varētu teikt, ka līdz jūrai es aizeju katru dienu, citreiz pat vairākas reizes dienā.”

Daudzus gadus Maijas Druvas hobijs ir fotografēšana – viņai ļoti patīk fotografēt dabu, dabas parādības, jūru, gulbjus. “Katru pavasari Saulkrastu pludmalē atlido ļoti daudz gulbju un ir tik interesanti vērot tos. Ļoti patīk fotografēt saullēktus un saulrietus, katrs saullēkts un saulriets ir savādāks, atšķirīgs, skaists.  Daba pie mums Latvijā ir ļoti skaista, interesanta, mainīga un daudzveidīga. Man ir liels prieks, ka arvien biežāk Latvijā ir iespējams redzēt ziemeļblāzmu. Man pašai ir izdevies iemūžināt bildēs šo brīnišķīgo dabas parādību,” saka izstādes “DABA.MIERS.ŪDENS.” autore.

Stundām ilgi Maija Druva var iet pastaigā gar jūru, kuras laikā viņa fotografē. Vienas pastaigas laikā ir tik skaisti un interesanti vērot, kā daba mainās pa minūtēm... Reizēm vienas pastaigas laikā nobildētas kādas 200 bildes, bet tikai dažas bildes ir īstās, uz kurām skatoties, pašai  ir tā sajūta, ka, jā – šī ir īstā. Kādreiz fotogrāfes sapnis bija apkopot visas šīs īstās bildes un izveidot izstādi, lai arī citi cilvēki varētu apskatīt un redzēt šo bilžu apkopojumu. Un tas izdevās – Maija Druva realizējusi savu sapni par izstādi, kurā ir apkopotas tās īstās bildes.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi