×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-12
Tuvojas jauniešu deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas svinības

Pamazām tuvojas maijs, un šoreiz tas būs ne vien valsts svētku, bet arī jauniešu deju kolektīva “Vizbulītes” svētku mēnesis. Iemesls tam ir deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubileja, kas tiks svinēta gan ar vairākiem koncertiem, gan izstādi.

1964. gadā Daina Štāla Siguldā, Siguldas vidusskolā, izveidoja bērnu un jauniešu deju kolektīvu, kur dažādās vecuma grupās dejoja visi – sākot no pirmklasniekiem, beidzot ar skolas beidzējiem. Viņas vadībā deju soli ilgu gadu garumā apguvušas vairākas siguldiešu paaudzes. No 1994 gada Dainas Štālas labā roka šajā darbā ir Indra Ozoliņa, ko viņa smiedamās sauc par otru meitu un kura 2006. gadā pārņem “Vizbulītes” vadību.

Savukārt 2009. gadā, kad vidusskolas deju kolektīva “Vizbulīte” sastāvu absolvēja 16 dejotāji, Indra Ozoliņa bija apņēmības pilna izveidot jauniešu deju kolektīva sastāvu, lai viņas izlolotie dejotāji varētu turpināt apgūt deju soļus arī dzimtajā Siguldā. Un tā tapa pati jaunākā no “Vizbulītēm” – vienīgais novada A grupas jauniešu kolektīvs.

Dejots tiek daudz, dažādos sastāvos un daudzu gadu garumā, tāpēc droši vien būtu grūti atrast siguldieti, kurš neko nebūtu dzirdējis par “Vizbulīti”. Teju katrās mājās kāds šajā kolektīvā ir dejojis vai vēlas dejot.

“Vizbulīte” nav tikai “Dundari, dandari”, “Cūkas driķos” un “Es izjāju prūšu zemi” – tā ir vērtīga dzīves skola, kurā mācās neatlaidību, atbildību un uzticēšanos, un daudz ir ieguvis ikviens, kas to izgājis. Par to liecina arī emocionālās skolu beidzēju pateicības runas “Vizbulītes” mammai Indrai Ozoliņai, kad pēdējās dejas nodejotas ikgadējā Absolventu koncertā. “Vizbulīte”. Gan lielie, gan mazie “Vizbulītes” dejotāji skatītājus priecē arī ar krāšņiem Ziemassvētku koncertiem, kamēr vecākie “Vizbulītes” dejotāji uz koncertiem “Baltās ziemas deju virpulī” ielūdz arī draugus no tuvienes un tālienes. 

“Vizbulītes” komanda nav tikai Indra Ozoliņa. Deju soļus apgūt bērniem un jauniešiem palīdz arī Laura Šumska, Lelde Lipska, Andrejs Filipovs un Vilnis Brēmanis, bet kolektīva koncertmeistare ir Solveiga Ilvasa.

Ideja par to, kā būtu jāatzīmē deju kolektīva “Vizbulīte” 60 gadu jubilejas koncerts, ir dzimusi pagājušajā vasarā – Dziesmu un deju svētku laikā, kad starp mēģinājumiem un koncertiem bijis gana daudz laika arī pārdomām un sarunām. Svētku kopā būšanas sajūta ir darījusi savu, tāpēc pieņemts lēmums “iziet no rāmjiem”. Un tas tiks darīts grandiozi.

Saviem draugiem, radiem un dejas mīļotājiem “Vizbulītes” dejotāji 60 gadu jubilejas reizē ir sarūpējuši trīs koncertus:

  • 3. maijā plkst. 19.00 kultūras centrā “Siguldas devons” notiks skolu deju kolektīva “Vizbulīte” dejas izrāde “Kas esi tu?”;
  • 4. maijā plkst. 16.00 kultūras centrā “Siguldas devons” – “Vizbulītes” skolotāju radošais koncerts “Pa kuru laiku!”;
  • 11. maijā plkst. 16.00 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks bijušo “Vizbulītes” dejotāju dižkoncerts “Mans laiks”.

Savukārt fotoizstāde “Katram savs laiks” Siguldas dzelzceļa stacijas laukuma koprades laboratorijās būs skatāma jau no 23. aprīļa un līdz pat 26. maijam.

Spēle ar laiku un deju soli katram sava, tāpēc arī koncertu piedāvājums tik vilinoši plašs – no jaunāko dejotāju – Siguldas pilsētas vidusskolas un Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņu – snieguma līdz pat dižkoncertam, kurā uz īpaši izbūvētām četrām skatuvēm dejos ap 200 bijušo “Vizbulītes” dejotāju. Protams, kur nu vēl retā izdevība uz skatuves uzstājamies redzēt “Vizbulītes” skolotāju Lauru.

Tāpēc gaidām maijā – “Vizbulītes” mēnesi.

Biļetes cena uz 3. un 4. maija koncertiem ir 5 eiro, bet uz 11. maija dižkoncertu – 10 eiro. Ar “S! Karti” iepriekšpārdošanā tiek piemērota 20 % atlaide, daudzbērnu ģimenēm – 40 % atlaide. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, tostarp tiešsaistē.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi