×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-12
Mazajām allažniecēm tapuši jauni tautas tērpi

Allažu pamatskolas pirmsskolas grupā sadarbībā ar tautas tērpu darbnīcu “Muduri” un Siguldas novada pašvaldības atbalstu tapis jauns meiteņu tautas tērpu komplekts – svārki un blūze.

Tautas tērpu komplektā ietilpst 12 svārciņi ar lencēm un 12 tautiskās blūzes. Tērpi paredzēti 5 līdz 6 gadus veciem bērniem. Šajos tērpos varēs svinēt tradicionālos folkloras un Latvijas valsts svētku pasākumus, piemēram, 4. maiju jeb Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu dienu,  kā arī citus svētkus, kuros īsti piederīgi un lepni jaunie dejotāji varēs rotāties skaistajos tērpos. Tērpi paredzēti arī skatuvei, koncertos parādot savas deju prasmes. 

Tautas tērpi izgatavoti pēc autentiskiem 19. gadsimta paraugiem. Ar tiem saistītā bagātā kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšana stiprinās bērnos latviskās tradīcijas. Tautas tērpu valkāšanas tradīcijas un popularizēšana ir viens no pirmsskolas izglītības uzdevumiem. Tas vairos valstisko piederību un lepnumu par savu tautu.

Lai krāšņie lībiešu rakstos austie tērpi priecē pašas valkātājas un skatītājus!

 

Informāciju sagatavoja:
Jana Baranovska
Allažu pamatskolas pirmsskolas grupas direktora vietniece pirmsskolas izglītības jomā

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi