×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-15
No 21. aprīļa Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē būs skatāma jauna izstāde

Svētdien, 21. aprīlī, plkst. 16.00 Mālpils Kultūras centra izstāžu zālē notiks Emmas Sofias izstādes “Emma Sofia. Pūkainie nesmukumi” atklāšana. Izstāde būs apskatāma līdz 7. jūnijam.

Estētiskie aizspriedumi liek bieži noprast, ka skaistais ir labs un neglītais ir ļauns, bet māksliniecei pēdējos gadus, ir izteikta vēlme radīt darbus, kas tieši pretēji atbilst šim apgalvojumam. Tekstildarbi, kas ir pūkaini, mīksti, koši un izteiksmīgi, lielākajai sabiedrības daļai asociējas ar kaut ko patīkamu, bet šajā kontekstā tas ir tieši pretēji. Zem katra rozā pūkainā darba ir paslēpta nepatīkama tēma, par ko sabiedrība varbūt nevēlās runāt, vai vienkārši ignorē to. Karš, klimata pārmaiņas, ekonomiskā krīze, pandēmija, emocionālā un fiziskā vardarbība, dažādu atkarību problemātika un citas kataklizmas, kas notiek pēdējās desmitgadēs. Tēmas ir dažādas, bet sociālo stigmu iespaidā bieži vien noklusētas, radot māksliniecei interesi viņas izcelt un aplūkot caur savu skatījuma prizmu. Izstādē var apskatīt dažādas Emmas Sofias tekstīlijas, kas veidotas divās dažādās tehnikās. Klasiskajā ziemeļnieka tehnikā un taftinga tehnikā, kas mijās ar glezniecību.

Emma Sofia ir dzimusi 1990. gadā Rīgā, kur arī šobrīd dzīvo un strādā.

Absolvējusi RDMV, tekstila dizaina nodaļu. Ieguvusi Latvijas Mākslas akadēmijā bakalaura un maģistra grādu tekstilmākslā un maģistra grādu glezniecībā. Papildinājusi zināšanas Norvēģijā Bergenas Universitātē, Vizuālās mākslas, mūzikas un dizaina fakultātē un Honkongas Politehniskās universitātes Dizaina skolā. Mūsdienu tekstilmāksliniece un gleznotāja, kura rada darbus, kas apšauba sabiedrības, vides un cilvēku uzvedību, kā arī problēmas mūsu sadrumstalotajā postdigitālajā pasaulē. Emmas mākslinieciskais ceļojums ietver dažādus medijus – no klasiskā gobelēna, digitālās aušanas, taftingošanas līdz pat glezniecībai.

Piedalījusies vairākās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Slovēnijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Baltkrievijā, Francijā, Azerbaidžānā, Amerikā. Māksliniece ieguvusi vairākus apbalvojumus, nominācijas un atzinības, kā arī darbi atrodas  – Latvijas LOTO, Upītes Kultūrtelpas, M/Darbnīcas kultūrtelpas un Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja kolekcijās.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi