×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Ceturtdiena, 2. maijs
Šodien sveicam: Zigmunds, Sigmunds, Zigismunds
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-19
Siguldā notikusi tikšanās ar rakstnieku Tomu Deimondu Barvidi

16. aprīlī Siguldas novadā bibliotēkā uz sarunu ar jauniešiem viesojās fantāzijas romāna “Zaļā Dzīle” autors Toms Deimonds Barvidis. Autors ir “Baltic International Bank” lasīšanas veicināšanas projekta “Bibliotēka” rīkotā pirmā jauno rakstnieku konkursa laureāts.  Grāmata ieguvusi 2023. gada Latvijas literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija” un iekļauta “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija” 2023. gada grāmatu kolekcijā.

Fantāzijas romāna “Zaļā Dzīle” autors Toms Deimonds Barvidis sarunā ar jauniešiem atklāja, ka aizrautīgā fantāzijas literatūras lasīšana, interese pētīt valodu uzbūvi, vēsturi un kultūru raisījusi aizraušanos ar rakstīšanu. Jau skolas laikā viņam patikusi fantāzijas pasaule – 5. klasē viņš izgudrojis savu valodu.

Tomam Deimondam Barvidim ir izdevies radīt niansēti izstrādātu un aizraujošu fantāzijas romānu, kuram Latvijas literatūrā nav līdzīgo. Tajā ietverti motīvi no latviešu folkloras. Autors romānā “Zaļā Dzīle” uzbūvējis pašpietiekamu fantāzijas pasauli un šobrīd strādā pie romāna turpinājuma. Grāmatas rakstīšana kopā aizņēmusi apmēram piecus gadus.

Pasākumu apmeklēja Siguldas Valsts ģimnāzijas 10. un 11. klašu audzēkņi. Jaunieši uzdeva autoram jautājumus par izglītību, kā arī, piemēram, vai ar rakstīšanu var nopelnīt un kā rakstīšanu var savienot ar darbu.

Romāns “Zaļā Dzīle” ir par pasauli, kuru ik nakti pārstaigā debesmeitas un trīs spoži mēneši. Reiz tā esot bijusi vienota, līdz brāļi, debesmeitu precinieki, sastrīdējās un to sadalīja. Tagad Zaļā Dzīle, mežonīgs un nebeidzams mūžamežs, un sausais, skopais Tīrums dzīvo katrs savrupu dzīvi. Tomēr gan Tīrumā, gan Zaļajā Dzīlē pamazām mostas kā jauni, tā aizmirsti spēki, kas tiecas iegūt vai iznīcināt. Zaļās Dzīles bangas arvien niknāk sitas pret Tīruma krastiem, un cilvēku apmetnēs sākas cīkstēšanās par ļaužu prātiem un sirdīm. Kas izjaucis līdzsvaru starp abām pasaules daļām? 

Tikšanās norisinājās ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu projektam “Pasākumu cikls “Sarunas bibliotēkā ar rakstniekiem bērniem un jauniešiem” Siguldas novadā”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Apskatīt komentārus

Pasākumi