×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-04-24
Siguldā skatāma izstāde par Latvijas Republikas Zemessardzi

No 23. aprīļa līdz 12. maijam Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā apskatāma ceļojošā izstāde “Tad un tagad. Latvijas Republikas Zemessardzei 30”. Tā atspoguļo Zemessardzes attīstības gaitu no tās dibināšanas pirmsākumiem 1991. gada 23. augustā līdz mūsdienām.

Šo gadu laikā Zemessardze ir izveidojusies par skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku struktūru un valsts aizsardzības pamatu. Tāpat ir uzlabojies zemessargu ekipējums, tehniskais nodrošinājums un apmācības iespējas. Tomēr viena lieta ir palikusi pārliecinoši nemainīga – dažāda vecuma un visdažādāko profesiju pārstāvju vēlme stāties zem vienota Latvijas Republikas Zemessardzes karoga ar vienotu mērķi sargāt Latvijas neatkarību un brīvību.

Zemessardzes vienības ir visā Latvijā – Vidzemē Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Vairāk nekā 10 000 pašaizliedzīgu Latvijas pilsoņu savā brīvajā laikā papildus darbam vai studijām jau ir apguvuši un turpina praktiski pilnveidot prasmes un iemaņas, kas nepieciešamas mūsu valsts aizsardzībai. Zemessargi pilda ne tikai aizsardzības uzdevumus, bet arī palīdz veikt visai Latvijas sabiedrībai svarīgus uzdevumus, piemēram, sniedz atbalstu pazudušu cilvēku meklēšanā, iznīcina sprādzienbīstamus priekšmetus, piedalās glābšanas darbos, palīdz dzēst ugunsgrēkus, sniedz atbalstu plūdu radīto seku novēršanā, kā arī nepieciešamības gadījumā atbalsta valsts un pašvaldību institūcijas likumpārkāpumu novēršanā un sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanā.

Zemessardzei var pievienoties Latvijas pilsoņi no 18 gadu vecuma, zvanot uz vienoto pieteikšanās tālruni 1811 vai personīgi ierodoties savai mācību vai dzīvesvietai tuvākajā vienībā. Papildu informācija Latvijas Republikas zemessardzes tīmekļa vietnē.

 

Informāciju sagatavoja:
Zemessardzes 27. kājnieku bataljona
Civilmilitārās sadarbības speciāliste
Solveiga Leitlande


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi