×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Pirmdiena, 20. maijs
Šodien sveicam: Venta, Salvis, Selva
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-09
Informācija par LEADER projektu konkursu un informatīvi semināri

Biedrība “Lauku Attīstības Partnerība” no 7. jūnija līdz 7. jūlijam izsludina LEADER projektu konkursa I kārtu uzņēmējdarbības atbalstam rīcībās:

► R1.1. Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības uzsākšana un attīstība, t.sk. vides radīšana, labiekārtošana (atbalsta apmēra kopsumma – 200 000 eiro);
 R1.1.1. jeb “Lauku biļete” Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības uzsākšana un attīstība, jaunu produktu, pakalpojumu radīšana (atbalsta apmēra kopsumma – 60 000 eiro);
► R1.2. Lauksaimniecības produktu pārstrādes attīstība, t. sk. vides radīšana, labiekārtošana (atbalsta apmēra kopsumma – 107 747,22 eiro).

Atbalsta intensitāte: Pamata atbalsta likme – 40%, bet vietējā attīstības stratēģijā noteiktos gadījumos tā var tik paaugstināta līdz 65 % vai 75 %. Maksimālā attiecināmo izmaksu summa vienam projektam ir līdz 100 000 eiro (atbilstoši rīcības programmai). Fiksētais maksājums “Lauku biļete” līdz 15 000 eiro. Projektu īstenošanas darbības teritorija: Siguldas novads – Siguldas, Mālpils, Inčukalna, Krimuldas, Mores, Allažu pagasts un Siguldas pilsēta (izņemot Lēdurgas pagastu). Projektu īstenošanas termiņš: ja tiek veikta būvniecība, teritorijas labiekārtošana – divi gadi no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu. Pārējiem projektiem projektu īstenošanas termiņš ir viens gads no Lauku atbalsta dienesta lēmuma pieņemšanas par projekta iesnieguma apstiprināšanu.

Projektu konkurss norit atbilstoši biedrības “Lauku Attīstības Partnerība” SVVA stratēģijai 2023.–2027. gadam un Ministru kabineta 2023. gada 10. oktobra noteikumiem Nr. 580 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai intervencē “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju, tostarp sadarbības aktivitātes un to sagatavošana” aktivitātē “Vietējās ekonomikas stiprināšanas iniciatīvas”.

Lai uzzinātu par uzņēmējdarbības atbalsta apguves iespējām LEADER projektu konkursa I kārtas rīcībās tieši Siguldas novadā – Mālpils, Inčukalna, Krimuldas, Mores, Allažu pagastā un Siguldas pilsētā, interesenti aicināti uz klātienes informatīvajiem semināriem. Tā ir lieliska iespēja uzzināt, kā piedalīties LEADER konkursā un iegūt finansējumu savai idejai, iecerei, sapnim, biznesa uzsākšanai vai mazā uzņēmuma attīstībai:

  • 20. maijā plkst. 11.00–13.00 Krimuldas Tautas namā;
  • 20. maijā plkst. 14.00–16.00 Inčukalna Kopienas centrā;
  • 21. maijā plkst. 14.00–16.00 Dārza ielā 2A, Siguldā;
  • 22. maijā plkst. 11.00–13.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā;
  • 22. maijā plkst. 14.00–16.00 Mālpils Kultūras centrā;
  • 23. maijā plkst. 14.00–16.00 Inciema tornī.

Papildu informācija skatāma šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi