×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-10
Siguldas novada Uzņēmēju forumā apbalvoti “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas 2023” laureāti

Piektdien, 10. maijā, kultūras centrā “Siguldas devons” Uzņēmēju foruma laikā godināti novada komersanti – “Siguldas novada Uzņēmēju gada balvas” laureāti, kuru darbība 2023. gadā ir bijusi īpaši pamanāma un novērtēta sabiedrības vidū. Šogad apbalvojumu ceremonijā sveikti 11 uzņēmēji kopumā 10 nominācijās.

Novērtējot uzņēmējus, balvas un diplomus laureātiem pasniedza Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Linards Kumskis un priekšsēdētāja vietnieki – Kristaps Zaļais un Ina Stupele. Uzņēmēju forumu un apbalvošanas ceremoniju vadīja pasākumu producente Gundega Skudriņa.

“Siguldas novada Uzņēmēju gada balvu 2023” šādās nominācijās saņēma:

NOVADA IZAUGSME – SIA “Vita Mārkets”
SIA “VITA Mārkets” ir ELVI veikalu franšīzes tīkls, kas tirgū darbojas jau vairāk nekā 20 gadus ar vienotu zīmolu. ELVI misija- labākais veselīgas vietējās pārtikas veikals ar modernu, latvisku vidi un patīkamu apkalpošanu. ELVI veikali tiek pārstāvēti visos Latvijas reģionos, kopumā 77 veikali.  Uzņēmuma strauja attīstība notiek digitalizācijā, transporta vadības sistēmas ieviešanā, kā arī  biznesa klientu risinājumu attīstībā loģistikas jomā un e-komercijas nozarē.

NOVADA LIELĀKAIS NODOKĻU MAKSĀTĀJS – SIA “Straujupīte”
“Straujupīte” ir Latvijas uzņēmums, kura saimnieciskā darbība reģistrēta Inčukalna pagastā. Uzņēmums tirgū darbojas no 2002. gada. Galvenie darbības virzieni- degvielas un degvielas iekārtu tirgošana. Uzņēmums ir lielākais nodokļu maksātājs Siguldas novadā, kurš 2023. gadā valsts un pašvaldības budžetā ir iemaksājis vairāk nekā 15 miljonus eiro.

NOVADA MĀCĪBU UZŅĒMUMS – “KELI”
“KELI” ir Siguldas pilsētas vidusskolas 10. klases skolnieču Kristas Teivānes un Elizabetes Zuimačas 2023. gadā mācību izveidots uzņēmums. Radītais produkts ir alfabēta plāksnīte ar speciālo satvēriena irbulīti. Produkts sekmē bērnu rakstīšanas attīstīšanu, vizuālās prasmes ar krāsu atšķiršanu un burtu formas. Mācību uzņēmuma izstrādes laikā ir veiksmīgi iepazīta uzņēmējdarbības vide, kā rezultātā jaunās uzņēmējas ir apņēmības pilnas attīstīt un pilnveidot savu biznesa ideju. Lielu atbalstu mācību uzņēmumam ir sniegusi Siguldas pilsētas vidusskolas uzņēmējdarbības skolotāja Aiga Cunska.

NOVADA LAUKSAIMNIEKS – KS ”Baltijas Ogu dārzi”
“Baltijas Ogu dārzi” ir zemnieku kooperatīvs, kas audzē smiltsērkšķus, cidonijas un dzērvenes vairāk nekā 175 hektāru platībā, kas atrodas dažādos Latvijas reģionos. Kooperatīvs dibināts 2018. gadā ar attīstītu loģistikas centru Raganā. Uzņēmums ir viens no konkurētspējīgākiem apstrādātu saldētu ogu un pārstrādātu produktu eksportētājiem valstī. Uzņēmuma viens no galvenajiem mērķiem ir apvienot smiltsērkšķu un citu ogu audzētājus. Veic mērķtiecīgu sava darba panākumu popularizēšanu ārvalstīs, lai ražotnēs kurās smiltsērkšķi tiek izmantoti produktu ražošanā, uzzinātu par kvalitatīvajām Latvijas ogām. 2022. gadā realizēts LEADER projekts “Ogu pārstrādes izveide LPKS “Baltijas Ogu Dārzi””, kura ietvaros izveidots jauns saldētu ogu pārstrādes/mazumtirdzniecības iepakošanas process.

NOVADA INOVĀCIJA – SIA “Paike” (Siguldas parks)
Uzņēmums SIA “Paike” dibināts 2011. gadā. Viens no SIA “Paike” nozīmīgākajiem projektiem ir “Siguldas parka” izveide un attīstība Institūta ielā 1, Siguldā. “Siguldas parka” projekts ar 42 dzīvokļiem ekspluatācijā tika nodots 2023. gadā, kurš izvietots skaista parka teritorijā un līdz ar to zīmīgi nosaukts par “Siguldas parku”. Tā ir vieta ar stāstu un pārdomātu plānojumu, kas pilnībā atbilst kvalitatīvai un mūsdienīgai dzīvesvietai. “Siguldas parks” piedāvā mūsdienīgus un elegantus apartamentus ģimenēm, kuru prioritāte ir labi attīstīta infrastruktūra un komforts. Šī projekta lepnums ir sešas elektroauto uzlādes stacijas, kā arī saules paneļi uz jumta, kas ievērojami samazinās iedzīvotāju elektroenerģijas patēriņu.

NOVADA POPULARIZĒTĀJS – SIA “Tarzāns”
Baltijā lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks Latvijā pazīstams ar vismaz pieciem atrakciju parkiem – Siguldā, Tērvetē, Liepājā, Jūrmalā un Daugavpilī. Siguldā, Gaujas senlejā, ir vislielākais parks, kas daļēji darbojas arī ziemas sezonā, piedāvājot brīvā laika atpūtas iespējas slēpotājiem. Tarzāns regulāri tiek papildināts ar dažādām jaunām atpūtas un izklaides iespējām, piemēram, 2023. gadā parks tika papildināts ar jaunumu – tīklu parku. SIA “Trazāns” ir reģistrēts 2015. gadā un tā apgrozījums 2022. gadā sasniedza 690 117 eiro, nodarbinot vairāk nekā 20 darbinieku. Uzņēmuma Facebook kontā tam ir vairāk nekā 4,6 tūkstoši sekotāju. “Tarzāna” komanda aktīvi līdzdarbojas Siguldas novada pašvaldības aktivitātēs un nupat piedalījās “Balttour 2024” tūrisma izstādē, papildinot stendu ar interaktīvām izklaidēm un lielisku piedāvājumu.

NOVADA ZAĻAIS UZŅĒMĒJS – ZS “Straumītes”
“Sparģelis ir pieprasīts dārzenis”, saka Inga Bite – ZS “Straumītes” saimniece. 2018. gadā tika iestādīti pirmie sparģeļi un raža novākta pēc gada. Inga intervijā žurnālam “Prakstikais Latvietis” atklāj, ka šobrīd saimniecības pārziņā ir 2 hektāri sparģeļu, bet pati ideja par sparģeļu audzēšanu aizgūta no ceļojuma Spānijā. Uzreiz ir bijis skaidrs, ka saimniekots tiks bioloģiski un tam jābūt kaut kam tādam, ar ko ģimene spēj tikt galā. Pirmajā eksperimentālajā lauciņā tika iestādīti 2000 stādu. ZS “Straumītes” dibinātas 1992. gadā, reģistrētā saimniecības kopplatība ir 28,2 hektāri. Īstenots projekts pasākumā “Atbalsts ieguldījumiem mazajās lauku saimniecībās”, papildinot saimniecības materiāli tehnisko bāzi, iegādāts novākšanas kombains, mini traktors.

“RADĪTS SIGULDAS NOVADĀ” – SIA “Baltu Rotas”
Nest savas saknes kā rotu! Uzņēmuma darbu pamatā ir seno baltu tautu rotu bagātības, kas nebeidz pārsteigt ar savu formu, rakstiem un stāstu. Šo unikālo vēstījumu uzņēmums stāsta tālāk, veidojot gan precīzas seno rotu kopijas, gan ietverot senās zīmes un simbolus moderna dizaina rotās. SIA “Baltu rotas” pārstāvējuši Latviju starptautiskos pasākumos; rotas kā valsti reprezentējošas dāvanas pasniegtas arī nozīmīgiem Latvijas viesiem. Uzņēmums šogad svin 30 gadu jubileju un ir viens no iemīļotākajiem Siguldas novada uzņēmumiem, kas darbojas Siguldas pils kvartālā. 2023. gadā tā apgrozījums sasniedza 769 859 eiro; uzņēmumā strādā 22 darbinieki.

“S! KARTES” PARTNERIS – SIA “Kino Lora”
“Kino Lora” ir vienīgais kinoteātris Latvijā, kas apvieno sevī jaunāko filmu baudīšanu augsta komforta apstākļos ar iespēju pasūtīt gardus ēdienus, dzērienus un uzkodas sēdvietā. Kino zāles aprīkotas ar jaunāko tehniku, nodrošinot teicamu skaņas un attēla kvalitāti. Trīs dažādās kino zālēs iespējams noskatīties jaunākās kinofilmas. Lielie ādas krēsli aprīkoti ar galdiņiem, kuros iestrādāts apgaismojums ērtākai ēdiena baudīšanai un servisa poga viesmīļa izsaukšanai. SIA “Kino Lora” ir reģistrēts 2014. gadā, tā apgrozījums 2022. gadā sasniedza 339 475 eiro un tas nodarbina deviņus darbiniekus.

NOVADA LEPNUMS – SIA “Kokpārstrāde 98”
SIA “Kokpārstrāde 98” ir kļuvis par Latvijas lielāko koka moldingu un dekoratīvo interjera elementu ražotāju, apvienojot augstākā līmeņa kvalitāti ar ilgtspējību. Kokapstrādes uzņēmums jau vairāk nekā 20 gadus piedāvā klientiem oriģinālus produktus, kas ir rūpīgi gruntēti, krāsoti un gatavi lietošanai, tiklīdz tie izgājuši ražošanas ciklus. Lielākā daļa produkcijas (97%) tiek eksportēta uz Eiropu un Skandināviju. Uzņēmumā strādā 300 darbinieku, un uzņēmums turpina augt un attīstīties. SIA “Kokpārstrāde 98” valdes priekšsēdētājs Gunārs Dzenis devis lielu ieguldījumu vietējā kopienas attīstīšanā Allažu pagastā. Būtiski pieminēt, ka par ilggadēju nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecībā un mecenātisma tradīciju attīstībā Latvijā Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas gadadienā, 4. maijā, uzņēmuma valdes priekšsēdētājs G. Dzenis saņēmis valsts augstāko apbalvojumu – Atzinības krustu. Uzņēmums dibināts 1998. gadā un tā apgrozījums 2022. gadā sasniedza 31 866 784 eiro.

NOVADA LEPNUMS – SIA “Mojito” (Mālpils muiža)
2003. gadā Mālpils muižu iegādājas tagadējais muižas īpašnieks Aldis Plaudis. Mālpils muiža tika atjaunota, maksimāli saglabājot tās vēsturisko veidolu. Muižā ierīkota luksus klases dizaina viesnīca, šeit atrodas viens no labākajiem restorāniem Latvijā. Muižā regulāri notiek kultūras pasākumi, un restorāna komanda aktīvi iesaistās Siguldas novada kultūras aktivitātēs, gan piedaloties festivālā “Ziemas garša”, gan izstrādājot īpašas ēdienkartes gastronomisko piedāvājumu ietvaros. Mālpils muižas saimnieki aktīvi iesaistījās Ukrainas bēgļu uzņemšanā Mālpilī. SIA “Mojito” dibināts 2006. gadā, un tā apgrozījums 2022. gadā bija 284 269 eiro. Mālpils muižas Facebook kontā ir 4,8 tūkstoši sekotāju.

 

Paldies pasākuma atbalstītājiem “Cremon muižas vīni” un “Zilver vīni”.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi