×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-15
Noslēgusies pavasara literatūras programma Siguldas novada skolās

No marta līdz maijam kultūras centrs “Siguldas devons” organizēja pavasara literatūras programmu Siguldas novada skolās.

Pamatskolas skolēni satikās ar bērnu literatūras autoriem: Mālpils vidusskolā viesojās rakstniece un dzejniece Andra Manfelde, Siguldas Valsts ģimnāzijā – dzejnieks Marts Pujāts, Krimuldas vidusskolā un Siguldas pilsētas vidusskolā – dzejniece Ērika Bērziņa.

3.–5. klases mālpilieši rakstnieces atbraukšanai bija gatavojušies ar īpašu degsmi un iepriecināja autori ar savām ilustrācijām, kurās Andras Manfeldes grāmatas varoņi atklājās jaunos veidolos.
Siguldas Valsts ģimnāzijā 6. klases pusaudži ar interesi sekoja dzejnieka Marta Pujāta skolas gaitām Rīgas Doma kora skolā, kas dzejas valodā izstāstītas krājumā “Zenīts” un muzikāli iedzīvinātas Marta klasesbiedra Jāņa Šipkēvica dziesmu izrādē.
1.–4. klases krimuldieši un Siguldas pilsētas vidusskolas 3. klase noklausījās Ērikas Bērziņas “Mammas dzejoļus” un aktīvi līdzdarbojās, atbildot uz jautājumiem un daloties savā pieredzē par dzejoļos aprakstītajām, visiem pazīstamajām tēmām, kā arī izpelnoties rakstnieces līdzatvestās dāvaniņas.

Siguldas novada vidusskolēni iepazinās ar drukātajiem literatūras un mākslas periodiskajiem izdevumiem: Mālpils vidusskolā viesojās literatūras žurnāls “Strāva”; Siguldas Valsts ģimnāzijā – literatūras, publicistikas un vēstures žurnāls “Domuzīme”, bet Siguldas pilsētas vidusskolā literatūras mēnešraksts “Avīzes nosaukums” un “Mākslas žurnāls”.

“Strāvas” redaktori Anna Auziņa un Ivars Šteinbergs ar vidusskolēniem pārrunāja aktuālās sociālās problēmas un politiskos procesus, “Domuzīmes” redaktori Rudīte Kalpiņa un Jānis Vādons rosināja diskusiju par latviešu valodas un identitātes jautājumiem, bet “Avīzes Nosaukuma” redaktors Valters Liberts un “Mākslas Žurnāla” redaktore Zīle Ziemele pastāstīja, kā jauniem cilvēkiem piepildīt savu sapni un ar kādām grūtībām jāsastopas, izvēloties darīt darbu, kas ir arī sirdslieta.

Tuvojoties Lībiešu mantojuma dienai, lībiešu valodnieks, tulks un dzejnieks Valts Ernštreits un dzejnieks, krājuma “Lībiešu balādes” autors Kārlis Vērdiņs viesojās Krimuldas vidusskolā. Izskanēja dzejas lasījumi no bilingvālā krājuma “Lībiešu balādes” gan latviešu, gan lībiešu valodā, tika apgūti jauni vārdi lībiešu valodā un noskaidrots, kāpēc pavasaros ir jāmodina putni.

Eiropas Rakstnieku dienā un arī komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā ar Siguldas Valsts ģimnāzijas vidusskolēniem tikās Latvijas PEN vadītāja, rakstniece un dzejniece Inga Gaile un dzejniece Aļesja Loseva, kuras runāja par šobrīd pasaulē aktuālām tēmām – vārda brīvība, cenzūra, diskriminācija, vardarbība, rakstnieku vajāšana un nogalināšana kara apstākļos.

Siguldas pilsētas vidusskolas radošās klases tikās ar Latvijas Rakstnieku savienības literārās izglītības un jaunrades programmu “Aicinājums”, “Jauno autoru seminārs” un “Literārā Akadēmija” vadītājiem Sandru Ratnieci un Ronaldu Briedi, papildinot savas zināšanas par literārajiem procesiem un uzzinot, kāds ceļš ejams, lai kļūtu par rakstnieku vai dzejnieku un tuvinātos šim mērķim.

Siguldas svētku dienā, 25. maijā, plkst. 12.00 pie “Siguldas devona” pilsētas un novada skolēni kopā ar repa improvizācijas teātri “Brīvrunu projekts” aicināti piedalīties perfomancē “Brīvrunu projekts Siguldas ielās”.

Kultūras centra “Siguldas devons” organizētā literatūras programma skolām iekļaujas pasākumu kopumā, kas tiek organizēti saistībā ar gaidāmo Siguldas bērnu un jauniešu festivālu.

Kultūras centrs “Siguldas devons” izsaka pateicību Siguldas novada skolām par sadarbību skolu literatūras programmas īstenošanā!


© www.sigulda.lv


Pasākumi