×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-16
Pašvaldība Vasarsvētku gaidās aicina sakopt tuvinieku atdusas vietas kapsētās

Lai, saskaņā ar ticējumu, godam sagaidītu Vasarsvētkus, līdz kuriem it visam jābūt sakoptam un apstādītam, Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sakopt arī tuvinieku atdusas vietas.

Lai atvieglotu tuvinieku kapavietu sakopšanas darbus, novada kapsētu apmeklētāju ērtībām ir veikti labiekārtojuma darbi, iekārtojot ūdensapgādes vietas kapsētās, kurās tādas nebija – Rūķīšu un Torņakalna kapsētās Mālpils pagastā un Gaujas kapsētā Krimuldas pagastā.

Kapavietu sakopšanas rezultātā radušos atkritumu izmešanai pašvaldība aicina ievērot kapsētas teritorijā izvietotās atkritumu savākšanas vietu informatīvās norādes. Kopš 2023. gada visās kapsētās ir nodrošināta šķirotu atkritumu savākšana, atsevišķi nodalot tādus sadzīves atkritumus kā stikla vai plastmasas sveču trauciņi, plastmasas izstrādājumi (puķu podi, vāzes), mākslīgie ziedi, plēves u.c. no bioloģiskajiem atkritumiem. Ņemot vērā, ka atkritumu savākšanas punkti iekārtojami vietās, kas ir pietiekami lielas atkritumu apsaimniekošanas transporta manipulācijām, veiktas atkritumu savākšanas punktu atrašanās vietu izmaiņas Inčukalna vecajā kapsētā un Torņakalna kapsētā Mālpils pagastā. Saskaņā ar pašvaldībā noteikto kārtību, kapavietas labiekārtošanas vai restaurācijas rezultātā radušies būvgruži (betonēšanas darbu un materiālu (betona, akmens, metāla u.c.) atkritumi, nomainīto kapavietu teritoriju un kapu kopu apmales, piemiņas plāksnes, kapakmeņi, pieminekļi u.c.) ir jāizved no kapsētas un jānogādā attiecīgo atkritumu savākšanas un utilizācijas vietās.

Iedzīvotāji, kuri iepriekš nav noslēguši kapavietas uzturēšanas līgumu vai iesnieguši pašvaldībā iesniegumu par kapavietas uzturēšanu, aicināti sakārtot kapavietas uzturēšanas dokumentus. Iesniegumus var iesniegt klātienē attiecīgās kapsētas pārzinim vai jebkurā Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centrā, nosūtot pa pastu uz pašvaldības juridisko adresi (Pils iela 16, Sigulda, Siguldas novads, LV-2150) vai elektroniski, nosūtot uz pašvaldības oficiālo e-adresi pasts@sigulda.lv.

Kopumā Siguldas novada pašvaldības uzturēšanā ir 13 kapsētas turpat 60 hektāru platībā. Papildu informācija par novada kapsētām un kontaktinformācija apskatāma šeit.


© www.sigulda.lv


Pasākumi