×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-21
SVĢ 11. b klase iegūst 2. vietu “Čē Čē Čempionātā”

Šogad “Čē Čē Čempionāts” norisinājās jau 18. reizi un tajā pieteicās gandrīz 900 klases jeb 20 tūkstoši skolēnu no visas Latvijas. “Čē Čē Čempionāta” finālā, kas notika Bauskā speciāli radītā sacensību pilsētiņā no 16. līdz 18. maijam, iekļuva 480 klases jeb 12 000 skolēnu. Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. b klase čempionātā izcīnīja 2. vietu.

“Čē Čē Čempionāta” sacensības norit 6.–7. klašu, 8.–9. un 10.–12. klašu grupā. Sacensību dalībnieki cīnījās par uzvaru, attīstīja caurviju prasmes kā, piemēram, kritiskā domāšana, lēmumu pieņemšana, sadarbība, pašiniciatīva, jaunrade, kas viņiem nākotnē var palīdzēt veiksmīgāk integrēties sabiedrībā un darba tirgū.

10.–12. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

  1. vieta jeb Grand Prix – Gulbenes novada vidusskolas 12. g klase, kura saņēma arī “Čē Čē Čempionāts” ceļojošo kausu un klasi saliedējošu piedzīvojumu. Gulbenes novada vidusskolas 12. g klase 30. maijā arī viesosies Ministru kabinetā, kur to sveiks Ministru prezidente Evika Siliņa.
  2. vieta – Siguldas Valsts ģimnāzijas 11. b klase;
  3. vieta – RTU Inženierzinātņu vidusskolas 11. a klase.

8.–9. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

  1. vieta – Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 9. c klase;
  2. vieta – Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas 9. a klase;
  3. vieta – Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas 8. c klase.

6.–7. klašu grupā godalgotās vietas ieguva:

  1. vieta – Rīgas Centra humanitārā vidusskolas 7. c klase;
  2. vieta – Jelgavas Valsts ģimnāzijas 7 M. 1 klase;
  3. vieta – Jūrmalas Valsts ģimnāzijas 7. a klase.

Kā ziņots iepriekš, “Čē Čē Čempionāta” finālu atklāja Ministru prezidente Evika Siliņa, sveicot skolēnus un skolotājus, uzsverot Čempionāta ieguldījumu bērnu un jauniešu attīstībā, kā arī pasniedzot pateicības rakstus pieciem skolu direktoriem, kuru pārstāvētās skolas iekļuva finālā ar lielāko klašu skaitu. Kā norādīja Ministru prezidente, skolotāji ikdienā iedvesmo mūsu jaunatni attīstīt savas spējas, būt aktīviem un domāt valstiski – tas ir milzīgs ieguvums Latvijai kā valstij. Ministru prezidentes pateicības rakstu saņēma arī Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns.

“Čē Čē Čempionāts” ir Eiropā lielākais klašu saliedēšanās festivāls, kuru kopš tā pirmsākumiem rīko “Tele2”.


© www.sigulda.lv


Pasākumi