×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-05-24
Siguldas novadu reģionālajā vizītē apmeklē Labklājības ministrs Uldis Augulis

Labklājības ministrs Uldis Augulis un ministrijas pārstāvji piektdien, 24. maijā, reģionālajā vizītē apmeklēja Siguldas novadu, lai pārrunātu aktualitātes sociālajā jomā.

Ministrs Krimuldas pagasta Raganā tikās ar Siguldas novada pašvaldības vadību un sociālo dienestu pārstāvjiem, ar kuriem pārrunāja deinstitucionalizācijas gaitu novadā, spriežot par pieejamo finansējumu un šī pakalpojuma attīstības iespējām. Raganā vasaras vidū plānots atklāt biedrības “Cerību spārni” daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru “Krimulda”. Tajā pakalpojumus varēs saņemt 25 personas ar garīga rakstura traucējumiem un 15 bērni ar funkcionāliem traucējumiem. Pakalpojuma ietvaros pilngadīgām personām ar garīga rakstura traucējumiem tiks nodrošināti sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumi, sociālo prasmju attīstība un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespējas. Savukārt bērniem ar funkcionāliem traucējumiem būs iespēja saņemt sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus, pilnveidot sociālās prasmes un uzlabot funkcionālās spējas. Tāpat Krimuldas pagastā apskatīts Sunīšu Kopienas centrs, kurā pieejami kvalitatīvi sociālie pakalpojumi, brīvā laika pavadīšanas iespējas iedzīvotājiem, tādējādi stiprinot vietējo kopienu.

Siguldā, kultūras centrā “Siguldas devons” domes priekšsēdētājs un pašvaldības pārstāvji iepazīstināja delegāciju ar aktualitātēm sociālajā jomā, savukārt novada pensionāru biedrību un kopu pārstāvji pastāstīja par aktuālajiem jautājumiem, sadarbībām, izaicinājumiem senioriem. Diskusijas laikā ar novada senioriem runāts par pensiju indeksācijas jautājumiem, pabalstu sistēmu, nodokļu sistēmas problemātiku, datorprasmju paaugstināšanas iespējām, bezskaidras naudas norēķinu kontu apkalpošanas izmaksu problemātiku, pasta pakalpojumu pieejamību.

Pēc tam viesi devās uz Siguldas sporta centru, kur ar Sociālā dienesta nosūtījumu tiek organizētas bezmaksas sporta nodarbības jauniešiem un bezmaksas peldēšana nodarbības senioriem. Vizītes noslēgumā delegācija apmeklēja mēbeļu ražošanas uzņēmumu SIA “Kvist” Mālpils pagastā, kurā nodarbināti vairāk nekā 500 darbinieki.


Plašāka fotogalerija


© www.sigulda.lv


Pasākumi