×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-06-04
Izglītības iestādes dāvinājumā saņem iekārtas bezvadu interneta tīkla uzlabošanai

Mācību gada noslēgumā Siguldas novada pašvaldības vispārizglītojošās skolas saņēma latviešu veidotā datortīklu aparatūras ražotāja SIA “Mikrotīkls” dāvinājumu – aparatūru bezvadu datortīklu (Wi-Fi) uzlabošanai un nodrošināšanai.

“Digitālā attīstība ir viena no novada prioritātēm, tai skaitā šī jomas attīstīšana izglītības iestādēs, kurās pēdējo gadu laikā veikti ieguldījumi informācijas tehnoloģiju aprīkojuma uzlabojumos un to iegādē. Lai jauniegūtās iekārtas un tehnika darbotos atbilstoši, ir nepieciešams ātrāks interneta pārklājums, tādēļ pašvaldība mērķtiecīgi meklēja dažādas iespējas, lai to īstenotu. Šis dāvinājums no Latvijas uzņēmēja ir liels ieguvums izglītības iestādēm, ko novērtējam un priecējamies saņemt,” uzsver Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Kristaps Zaļais.

Lai gan skolās ir pieejams bezvadu internets, jaunais aprīkojums nodrošinās kvalitatīvāku bezvadu tīkla pārklājumu visu vispārējo izglītības iestāžu iekštelpās. Kopumā dāvinājumā saņemtas 356 iekārtas, no kurām 319 ir bezvadu interneta piekļuves punkti, kas ļaus visu pašvaldības izglītības iestāžu mācību kabinetos nodrošināt bezvadu interneta pieejamību. Dāvināto iekārtu kopējā vērtība novada izglītības iestādēm ir 38 876 eiro.

Jau šobrīd uzsākta iekārtu uzstādīšana izglītības iestādēs, lai jaunajā mācību gadā visas skolas, kuras saņēma dāvinājumu, būtu pilnībā aprīkotas. Papildus dāvināto iekārtu uzstādīšanai izglītības iestādēs norisinās kopējā interneta ātruma pieslēguma palielināšana, kas ļaus daudz efektīvāk izmantot esošās iekārtas un digitālos mācību līdzekļus, tā, piemēram, skolas varēs daudz labāk un ērtāk pielietot izglītības iestādēs jau esošās “Chromebook” iekārtas.

Izglītības iestādes un pašvaldība izsaka pateicību SIA “Mikrotīkls” par noderīgo dāvinājumu. Ar mūsdienīgo un efektīvo bezvadu tīklu tiks uzlabots mācību un izziņas process skolēniem, kā arī darba apstākļi izglītības iestāžu personālam. 


© www.sigulda.lv


Pasākumi