×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Sestdiena, 27. jūlijs
Šodien sveicam: Marta, Dita, Dite
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2024-06-11
Ārijas Bērzes izstādes “Papīra būšana” noslēgums un tikšanās ar mākslinieci

Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 14.00 Siguldas Jaunās pils salonā notiks izstādes “Papīra būšana” noslēguma pasākums, kur interesentiem būs iespēja satikt mākslinieci Āriju Bērzi. Papīrmākslā ir neierobežoti daudz iespēju un tehniku un māksliniece šajā izstādē apskata tieši locījumu daudzveidību. Parasta papīra lapa Ārijas rokās var pārvērsties ābolā, cepurē vai pat puzurī un kā pati māksliniece saka papīrmākslas iespējas ir neierobežotas. Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma līdz 30. jūnijam.

Māksliniece stāsta, ka strādājot ar vienu tehniku un formu, rodas arī nejaušības, kas paver jaunas formas. Locījumi parāda jebkuras formas tektoniku (uzbūves konstruktīvo un māksliniecisko elementu vienotību, saskaņu) un caur locījumiem tie parādās vizuāli. Jebkura forma prasa noteiktu tektoniku un karkasu un locījumā tas parādās pats no sevis. Locījumu pamatā ir stabilākā forma trīsstūris, un ar trīsstūriem, tos būvējot, kombinējot iespējams nonākt pie jebkādām formām.

Locījumi Ārijas dzīvē ir ienākuši jau pirmsskolas vecumā. Bērnībā viņai parādīja vienu locījuma veidu, kas aizrāva, bet bija daļa elementa, kas likās neprecīza, nesaderīga. Tad uz vairākiem gadu desmitiem locījumi netika aiztikti, līdz brīdim, kad tektonikas uzdevumā bija jāveido locījumi un atnāca risinājums problēmai no bērnības. Un tā tas aizgāja. Tā kā šobrīd māksliniecei vairs nav iespēja nodarboties ar keramiku vai ainavu arhitektūru un dārza dizainu, kas caurvijies dzīvei, tad šobrīd papīrs un papīrmāksla ir pieejamākais materiāls.

Papīrs panes visu – viņu var rullēt, locīt, izšķīdināt un liet pa jaunu, no papīra masas veidot skulpturālus objektus. Māksliniece cer, ka varbūt kādu apmeklētāju iedvesmos papīra locījumu pētīšana un tehnikas iespējas, jo šobrīd Latvijā to nav iespējams apgūt.

Ārija Bērze (dzimusi 1946. gadā) ir uzaugusi Siguldā, ieguvusi izglītību Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas rokdarbu un keramikas nodaļā, vēlāk T. Zaļkalna Valsts mākslas akadēmijas rūpnieciskās mākslas nodaļā, beigusi arī Valsts Bulduru dārzkopības tehnikumu un pēcāk ieguvusi arī sertifikātu par pedagoģisko pamatu apguvi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, 2003. gadā Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi Humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā (dizainā). Strādājusi grāmatu tipogrāfijā par mākslinieci, noformētāju, keramikas cehā par ģipša apstrādes meistaru, pēcāk strādājusi LPSR Mākslas fonda Mākslas keramikas fabrikā par mazo tirāžu etalonu mākslinieku – realizētāju, strādājusi ar ainavu arhitektūras projektiem un ilgus gadus bijusi mākslas pedagoģe.

Izstāde Siguldas Jaunās pils salonā apskatāma līdz 30. jūnijam katru dienu no plkst. 9.00 līdz 19.00. Ieeja izstādes noslēguma pasākumā ir bez maksas.

 

Novada publiskajās aktivitātēs var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.sigulda.lv un pašvaldības kontos sociālajā tīklā Facebook, Twitter un Instagram. Pārzinis un personas datu apstrādes nolūki: Siguldas novada pašvaldība, juridiskā adrese Pils ielā 16, Siguldā, Siguldas novadā, LV-2150, veic personas datu apstrādi informācijas atklātības nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai.

Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt Siguldas novada pašvaldības tīmekļa vietnes www.sigulda.lv sadaļā “Pašvaldība” – “Privātuma politika”, iepazīstoties ar Siguldas novada pašvaldības iekšējiem noteikumiem “Par Siguldas novada pašvaldības personas datu apstrādes privātuma politiku” vai klātienē Siguldas novada pašvaldības klientu apkalpošanas vietās.


© www.sigulda.lv


Pasākumi