×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-05-07
Zināms Siguldas novada noformējums Skolēnu Dziesmu un deju svētku gājienā

Aprīļa beigās Skolēnu Dziesmu un deju svētku novada koordinatore 3.pamatskolā uz sarunu aicināja  mākslas pedagogus – 3.pamatskolas mākslas skolotāju Rudīti Kašu, Mākslu skolas skolotāju Ievu Vanagu un Mākslu skolas Mākslas nodaļas vadītāju Māru Ārenti, kā arī  spieķu meistari Antru Plavgo, lai pārrunātu idejas un konkretizētu darba uzdevumu gājiena noformējuma skicei, kuru veido 3.pamatskolas mākslas skolotāja Rudīte Kaša.

Tikšanās laikā tika apspriestas vairākas idejas gājiena noformējumam. Dažas no tām tika noraidītas, jo ir grūti īstenojamas, piemēram, ideja par ozollapu vītnēm tika noraidīta, jo bērni ir dinamiski un mazajiem tās grūti būtu panest visu gājiena laiku, pie tam dejotāji gājiena laikā dažkārt arī izdejo deju soļus.

Noslēgumā darba grupa vienojās par to, ka Mākslas skolas audzēkņi sadarbībā ar pedagogiem apdarinās 10 lielus spieķus, veidojot uz tiem tradicionālos Siguldas novadam brunču rakstus, jo šī gada svētku gājiena vienojošā tēma ir svītru kods – mūsu identitāte, kas ieausta tautastērpu brunčos, ziedu un vainagu krāsās, piederībā savam novadam. Savukārt par tradicionālu Siguldas atpazīstamības zīmi ir kļuvis spieķis – ar velniņiem, tautiskiem rakstiem un uzrakstiņu „Sigulda”. Tas kļuvis par vienu no mūsu identitātes daļām, tādēļ, gatavojoties svētku gājienam, vēlamies „paspēlēties” ar spieķu tēmu – par lieliem un maziem spieķīšiem: maziem, izrakstītiem bērnu rociņās un svarīgiem, cildeniem vīru rokās.    

Ziedu pušķi, kurus nesīs meitenes, kas ies pie karogiem un vimpeļiem, būs veidoti no rudzu vārpām un sarkana rozes zieda, simbolizējot Siguldas novada saistību ar skaisto stāstu par Turaidas Rozi. Meitas, pinot vainadziņus, arī tiks aicinātas vainagiem izmantot sarkanas rozītes un zaļumus.

Līdz 1.maijam svētku organizatori katram novadam bija devuši uzdevumu – aptuveni 1,2 teikumu apjomā raksturot savu novadu ar Latvijā atpazīstamiem sava novada jēdzieniem, lietām, notikumiem, piemēram, ūdensrozes – Vecpiebalgai, vēji un rokmūzika – Liepājai utt. Siguldas novadu raksturojošie vārdi būs: „Sigulda elpo brīvi - tā ir fiziski un garīgi aktīva! Dabas burvība savienojumā ar kultūras, mākslas un vēstures tradīcijām - Gauju, spieķa stāstu, Turaidas Rozi un senajiem pilskalniem!”


Informāciju sagatavoja:
Siguldas novada pašvaldības interešu izglītības vadītāja S.Ķirule


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi