×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2010-08-27
28.augustā- Kalniešu spēles ar interesantu piedāvājumu lieliem un maziem

 Sestdien, 28.augustā no plkst. 12.00 pļavā pie Kr.Barona pieminekļa notiks Kalniešu spēles. Tiks piedāvāta plaša svētku programma, kurā interesanti laiku pavadīt varēs gan lieli, gan mazi. Tāpēc, spītējot laika apstākļiem un piemēroti apģērbtiem, aicinām ikvienu  piedalīties svētku norisēs.

Kalniešu spēļu laikā varēs vērot Latvijas spēkavīru demonstrējumus – piedalīsies Andris Leišavnieks, Māris Rozentāls, Mareks Leitis, Ivars Kazeļņiks, Māris Blumfelds, Didzis Zariņš un Artis Plivda. No ārzemju viesiem jāatzīmē skotu atlēts Sinklērs Peišens, lietuviešu milzis Antanas Abrutis un igaunis Rauno Heinla. Turpinot tradīciju, sacensību organizators un vadītājs Raimonds Bergmanis ir uzaicinājis Latvijas čempionu diska mešanā Oskaru Vaisjūnu, kam tas būs pirmais mēģinājums šajās senajās skotu disciplīnās, vairākās no kurām meklējamas saknes dažām vieglatlētikas disciplīnām, piemēram, lodes grūšanai un vesera mešanai.

Atlēti ievēros arī seno tradīciju startēt kiltos - skotu tradicionālajos svārkos. Atlētiem Siguldā būs jāsacenšas piecos klasiskajos skotu kalniešu vingrinājumos – svara mešanu tālumā un augstumā, skotu āmura un skotu baļķa mešanā, kā arī akmens grūšanā. Paralēli šīm sacensībām, būs arī Rolling Thunder (spēkavīru vingrinājums) Latvijas kausa sacensības.

Sadarbībā ar Valsts policiju pasākumu kuplinās zirgu patruļas, kinologi demonstrēs kā notvert „noziedznieku”.  Apmeklētājiem patruļpolicijas vienība "Alfa" demonstrēs gan ekipējuma modeļus, kur katrs no tiem ir pielāgots kāda konkrēta riska pakāpei, gan „ķīlnieku” atbrīvošanu. Pasākumā piedalīsies arī Valsts policijas tēli Runcis Rūdis un Bebrs Bruno . Viņi tiksies ar bērniem, mācīs  kā pasargāt sevi dažādās situācijās un vienkārši  lieliski pavadīs laiku ar bērniem.

Savukārt Siguldas novada Pašvaldības policija svētkos demonstrēs cīņas paņēmienus un rīkos veiklības braucienu velosipēdistiem

Valmiermuižas alu” dziesmu un danču lustēs baudīt piepalīdzēs Siguldas pagasta pūtēju orķestris un pūtēju orķestris ”Sudrabskaņa” un deju kolektīvs ”Sidrabdancis” Dienas lielākais prieks būs grupas Skyforgers koncerts.  

Visas dienas garumā varēs raudzīt kazas, dzīt aitas, apgūt senos amatus folkloras kopas „Ore” vadībā, Livonijas viduslaiku apmetnes Godesverdera puiši piedāvās dažādas vēsturiskas aktivitātes, kuru mērķis ir uzskatāmi demonstrēt un palīdzēt izprast gan dažādu priekšmetu, apbruņojuma elementu, ieroču pielietojumu tālajā XIV gadsimtā.

Siguldas  jauniešu deju kolektīvs „Vizbulīte” izdejos fragmentus no Agra Daņiļeviča mītiskās dejas izrādes „No zobena saule lēca”. Pašiem mazākajiem būs iespējas pelnīt balvas „Mazā stiprinieka” pārbaudījumos.


Būs tirdziņš un kafejnīcas īpašie ēdieni

Tirdziņā būs iespēja iegādāties amatnieku un mājražotāju izstrādājumus, lauksaimnieku sarūpētos labumus.

Reiņa  trases kafejnīca "Reiņa Cafe" piedāvās skotu nacionālo ēdienu  haggis latviskajā versijā –putraimdesu, jeb  asinsdesu. Skotu asinsdesa haggis sastāv no sasmalcinātām aitu sirdīm, aknām un mēles, ko sajauc ar auzu pārslām, taukiem, sīpoliem un garšvielām, bet beigās iepilda aitu zarnās. To bieži pasniedz ar glāzīti viskija.

Pasākumu rīko Siguldas novada dome sadarbībā ar Latvijas Spēka Atlētu Federāciju. 

 Papildus piedāvājums

plkst. 11.00 Depo sporta laukumā - Latvijas čempionāta regbijā 2.kārta

 Regbijs ir komandu sporta veids, kas radies Anglijā, Regbijas pilsētā. Latvijā šis sporta veids tiek spēlēts kopš 1964.gada. Latvijas spēlētāji ir spēlējuši gan PSRS izlasē, gan arī ārzemju klubos. Spēles uzdevums ir piezemēt ovālo bumbu aiz gala līnijas, nedodot piespēles uz priekšu. Spēle notiek 15 pret 15 spēlētājiem. Regbija spēle ilgst divus puslaikus, katrs no tiem ir 40 minūtes garš. Katras komandas mērķis ir iegūt pēc iespējas vairāk punktus, kurus var gūt dažādos veidos, piemēram, izdarot piezemējumu (piespiežot bumbu pretinieku piezemējumu zonā) komanda gūst 5 punktus, ja pēc piezemējuma tiek izpildīts realizācijas sitiens, sekmīgas izpildīšanas rezultātā tiek gūti 2 punkti. Realizējot soda sitienu tiek gūti 3 punkti, tāpat, kā dropsitiena gadījumā.

Pasākumu rīko Regbija klubs „Miesnieki'' un Siguldas novada dome.  

plkst. 21.00 „Baltās pils” apkārtnē - Sikspārņu nakts piedzīvojums.

 

Sestdien, 28.augustā, Siguldā tiks rīkots sikspārņu nakts pasākums, kura laikā dalībniekiem būs iespēja iepazīt vienīgos zīdītāju klases dzīvniekus, kuri pielāgojušies lidošanai.

Sikspārņu vērošanas un klausīšanās pasākumā būs iespēja ieklausīties zinoša eksperta stāstījumā par sikspārņiem Latvijā, to barošanos un dzīvotnēm, kā arī ar ultraskaņas detektoriem uztvert sikspārņu izdotās augstfrekvences skaņas. Pasākums norisināsies Siguldas ev.lut. baznīcas un tuvējā dīķa apkārtnē, jo šeit ne reizi vien manīti uzturamies sikspārņi.

Dalība sikspārņu nakts pasākumā ir bez maksas. Pasākumu rīko Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Siguldas novada domi.
 
Interesentu pulcēšanās - Siguldā, pie Krišjāņa Barona pieminekļa, plkst.21:00.Dalībniekiem līdzi jāņem kabatas baterija un lietus mētelis.NB! Stipra lietus gadījumā stāstījums par sikspārņiem notiks Dabas aizsardzības pārvaldes telpās, Baznīcas ielā 7.

Pasākumu rīko Dabas aizsardzības pārvaldes Gaujas nacionālā parka administrācija

 

 

 


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi