×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Svētdiena, 5. maijs
Šodien sveicam: Ģirts, Ģederts
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2011-02-21
Neklātienes ceļojums uz Papua Jaungvineju ar Juri Gagaini

Ceturtdien, 24. februārī, plkst. 19.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā Ceļojumu Ekspreša „Sarunas par tāliem un tuviem ceļiem” ietvaros ikviens ir aicināts uz tikšanos ar Latvijas Mākslas akadēmijas profesoru, metālmākslinieku simpozija „Viduslaiku dzelzgriezējs” Siguldā, mākslas darba „Bruņinieku parāde” autoru - Juri Gagaini. Šoreiz neklātienes ceļojums uz Papua Jaungvineju.

„Ja nebūtu izvēlējies mākslinieka ceļu mūža garumā, noteiktu būtu vēsturnieks. Runājot par manām savvaļas interesēm, nu tām, ko tagad sauc par hobijiem, man ļoti patīk ceļot – braukt uz mazpazīstamām zemēm, par kurām sapņoju bērnībā, stāstus par Robinsonu Krūzo lasot. Esmu bijis Bolīvijā, Čīlē, Peru, Etiopijā, Ķīnā, Marokā, bet 2009. gadā devos uz Papua Jaungvineju pie cilvēkēdājiem. Esam ceļotāju grupiņa, kas turamies kopā, turklāt sieva mani atbalsta un ceļo līdzi. Viņa savulaik nodarbojusies ar kalnu tūrismu, tādēļ ir gan griba, gan rūdījums.    Jaungvineja ir ļoti liela sala Okeānijā. Papua- Jaungvineja ir ceļotāju un pētnieku sapnis kaut reizi tur pabūt. Nav otras vietas uz pasaules, kuru apdzīvotu tik daudz neparastu cilšu. Salā satopamas daudzas endēmiskas augu un dzīvnieku sugas”, ar sajūsmu aizrautīgi stāsta Juris Gagainis.
 
Būs daži atjautības jautājumi un, protams, balvas zinošākajiem un atjautīgākajiem. Šim stāstu ciklam galvenais atbalstītājs un sadarbības partneris ir Tūrisma aģentūra „Rivasi”, tāpēc visi Ceļojumu Ekspreša apmeklētāji varēs piedalīties galvenās balvas – vienas dienas ceļojuma (divām personām) izlozē, kā arī sarunu cikla atbalstītāju balvu loterijā.

Ieejas maksa pasākumā ir 0,50 santīmi. Lai nokļūtu uz pasākumu, kursēs autobuss no Siguldas dzelzceļa stacijas plkst. 18.30, no Siguldas pagasta kultūras nama plkst. 18.40 un atpakaļ pēc pasākuma.

Laipni aicināti visi interesenti!

Informāciju sagatavoja:
Terēzija Boguševiča


© www.sigulda.lv


Pasākumi