×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-04-19
Siguldas novada bibliotēkā notiks Bibliotēku nedēļa 2012

Šogad Latvijā Bibliotēku nedēļas vadmotīvs ir Bibliotēkas draugi, tādēļ arī mēs vēlamies šajā nedēļā sarīkot svētkus saviem draugiem un atbalstītājiem – sveiksim aktīvākos lasītājus un sadarbības partnerus, rīkosim pasākumus un izstādes.

Bibliotēkas nedēļas 2012 pasākumi:

  • 2. – 30.aprīlis – Akcija bērniem „Izveido savu jauno grāmatu TOP 10!”.
  • 23. – 28.aprīlis – Bibliotēku nedēļas ietvaros stāstu konkurss „Ko es pastāstītu Siguldas viesim par Siguldas gaisa vagoniņu?”.
  • 24.aprīlis plkst.16.00 „Atšķirīgais un kopējais” – spēles un viktorīnas par UNESCO Pasaules mantojuma izzināšanu, viss par un ap Biškaja trošu tiltu (Puente de Vizcaya) un Siguldas trošu ceļu.
  • 24.aprīlis plkst.18.00 – „Stāsti par Siguldas gaisa vagoniņu un gumijlēkšanu” – tikšanās ar Latvijas Gumijlēcēju kluba pārstāvjiem Valdi Eigenfeldu un Kristu Kokaru.

Bibliotēku nedēļa Latvijā tiek atzīmēta kopš 1997.gada, kad pirmo reizi to organizēja pēc Latvijas Bibliotekāru biedrības ierosinājuma. UNESCO, cildinot grāmatas un to lasīšanu, 1996.gada 23.aprīli pasludināja par Pasaules grāmatu un autortiesību aizsardzības dienu. Latvijā un pasaulē ir nostiprinājusies tradīcija 23.aprīlī – Svētā Jura vai latviešiem Jurģu dienā – dāvināt grāmatas un rozes. Šī tradīcija ir atceļojusi no Spānijas provinces Katalonijas, kur līdz pat mūsdienām ir dzīva leģenda par Svēto Juri, kas pārvarēja tumsonību un māņticību, izglāba princesi no pūķa nagiem. Vietā, kur ievainotā pūķa asins skāra zemi, uzplauka sārta roze.

Bibliotēkas draugi


Siguldas novada bibliotēka, ievērojot šo dāvināšanas tradīciju, īpaši sveic vecākos lasītājus – Jāni Paukšti, Verneru Šmitu, Rainonu Baltakmeni, Vladimiru Levinu, Zigrīdu Audzi. Par labākajiem lasītājiem atzīti – Imants Ločmelis, Iveta Duļevska un Daila Klētniece.

Akcijā „Lasītājs – lasītājam” vērtīgas grāmatas ziedojis Aivars Janelsītis un Lolita Ersta. Savas rakstītās grāmatas bibliotēkai dāvinājis Jānis Paukšte un Raimonds Baltakmens. Gada žurnāla abonementu „Dārzs un Drava” bibliotēkai dāvājis Jānis Zilvers. Kopumā lasītāji Siguldas novada bibliotēkai dāvinājuši 236 grāmatas.

Īpašie bibliotēkas sadarbības partneri – psiholoģe Maruta Līvena un Neatkarīgo sieviešu kluba vadītāja Ilze Ķīse, novadnieks Aivars Janelsītis.


Bērnu literatūras nodaļa un tās draugi – čaklākie, atsaucīgāki bibliotēkas lietotāji


Visjaunākie bibliotēkas lasītāji, kuri kopā ar saviem vecākiem iepazīst grāmatu pasauli – Estere Krasovska un Gabriella Trubača – tikai 2 gadus veci bērni. Paldies vecākiem par bērniem audzināto mīlestību pret grāmatu un veidoto izziņas interesi!
Paldies arī mazās Annas Kupčas mammai, kura aktīvi kopā ar savu mazo pirmskolnieci apmeklē bibliotēku un daudz lasa.

Čakli grāmatu lasītāji ir Siguldas pilsētas vidusskolas skolēni, īpašs prieks par Inaldu Kovaļovu, Pēteri Mazalo un Arti Kļaviņu. Paldies zēniem arī par vienmēr laikā atdotajām grāmatām!
Arī Siguldas Valsts ģimnāzijas audzēkņi ir aktīvi bibliotēkas apmeklētāji un informācijas meklētāji – Līva Gaile, Sanija Upīte, Anna Norvele – ir visčaklākās grāmatu lasītājas Bērnu literatūras nodaļā.

Lai Jums un ikvienam bibliotēkas lietotājam nekad nezūd izziņas prieks, kas šo pasauli iekrāso košākās krāsās!


Sagatavoja:
Siguldas novada bibliotēkas bibliogrāfe
Iveta Hamčanovska


© www.sigulda.lv






KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi