×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Otrdiena, 30. aprīlis
Šodien sveicam: Lilija, Liāna
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-08-01
Izstādes augustā Siguldas novada bibliotēkā

Abonementā

3. – 30.augusts
Izstāde “Cilvēka mūžība ir gaismā, ko viņš izstarojis pasaulei” (Saulcerīte Viese) literatūrzinātniecei, rakstniecei Saulcerītei Viesei – 80 (1932–2004)
Latvijas ZA goda locekles, Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieres Saulcerītes Vieses mūža devums – Raiņa un Aspazijas pētniecība. Viņas grāmatas „Aspazija” (1975), „Jaunais Rainis”(1982), „Gājēji uz Mēnessdārzu” (1990), „Mūžīgie spārni” (2004). Raiņa un Aspazijas gadagrāmatas, Aspazijas Kopotu rakstu sastādīšana uzrāda spožu rakstnieces talanta un literatūrzinātnieces faktoloģiskās precizitātes apvienojumu. Valdzinošas, tautas garamantu pasaulē balstītas ir S.Vieses prozas grāmatas „Raganiezis” (1976), „Radīšanas brīnums” (1980), „Dieviena” (1994). S.Viese ir daudz darījusi K.Barona un A.Pumpura starptautiskās atpazīstamības veicināšanā, Latvijas muzeju izveidē un attīstībā. Ar lielu aizrautību Saulcerīte Viese pēdējos gados pētīja unikāla Rīgas rajona – Mežaparka – kultūrvēsturi, sagatavoja plašo pētījumu „Mežaparks” (2001).

6. – 30.augusts
cikla „
Grāmatu terapija” tematiskā izstāde „Latviešu ornamentu terapija”.
Latvietim ornamentu zīmes atrodamas visur: apģērbā, rotās, uz darba rīkiem un dzīvojamajā telpā. Mūsu senči pazina šīs zīmes un zināja, kā tās iedarbojas uz cilvēku. Sakrālās zīmes ir nākušas no dabas kā enerģētiski veidojumi. Zīmes uz darbarīkiem un rotām veidoja, lai piesaistītu šīs enerģijas. Latviešu raksti un zīmes jāiepazīst, lai izmantotu latviskās vides radīšanai.

Lasītavā
3. – 24.augusts „Operas zvaigznes 20 gadu garumā”
izstāde veltīta XX Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem.

Bērnu literatūras nodaļā
1. – 31.augusts
Tematiska izstāde „Siguldas ziedošā vasara”.
Bibliotēkas krājumā esošo informācijas materiālu izstāde par Siguldu vasaras un ziedu pilnbriedā.


10. – 17.augusts
Tematiska izstāde „Starptautiskā Jaunatnes diena”.
12.augustā pasaulē atzīmē Starptautisko Jaunatnes dienu. Izstādē apkopotie materiāli sniegs ieskatu par šīs dienas nozīmīgumu un vienojošo sajūtu jauniešu vidū.


24. – 31.augusts
Rakstniekam Jānim Jaunsudrabiņam veltīta grāmatu izstāde „Saulesbaltas mūža dienas”. 25.augustā latviešu rakstniekam Jānim Jaunsudrabiņam apritētu 135 gadi. Izstādē skatāmi Bērnu literatūras nodaļā pieejamie un lasītāju iemīļotie autora darbi.

Izstāžu telpā
1. – 31.augusts
Turaidas muzejrezervāta ceļojošā izstāde „Sateseles pilskalna stāsts”.


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi