×

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus šajā vietnē var tikt izmantotas statistikas un sociālo mediju sīkdatnes:
- Statistikas sīkdatnes (nepieciešamas, lai uzlabotu vietnes darbību un lietošanas pieredzi);
- Sociālo mediju sīkdatnes (nepieciešamas Facebook autorizācijai, video skatījumiem).

Jūs varat piekrist visām sīkdatnēm, noklikšķinot uz pogas “Piekrītu visām sīkdatnēm” vai veikt atsevišķu sīkdatņu izvēli, noklikšķinot uz pogas “Tikai analītiskajām sīkdatnēm” vai “Tikai sociālo mēdīju sīkdatnēm”.

Ja tīmekļa vietnes lietotājs noklikšķina uz pogas “Nepiekrītu”, tīmekļa vietnē saglabājas tikai nepieciešamās sīkdatnes, kuras ir nepieciešamas, lai nodrošinātu tīmekļa vietnes darbību un kuru izmantošanai nav nepieciešams iegūt lietotāja piekrišanu.

Lai uzzinātu vairāk par mūsu sīkdatņu politiku, lūdzam noklikšķināt uz pogas “Vairāk informācijas”.

Piektdiena, 26. aprīlis
Šodien sveicam: Alīna, Sandris, Rūsiņš
Laika ziņas: Sigulda 0℃, Z vējš 0 m/s
e.sigulda.lv
A- A A+ T T


2012-08-10
Sacensības pieskāriena regbijā Siguldas DEPO laukumā

Svētdien, 12.augustā Siguldas „Depo” stadionā pirmo reizi notiks „Siguldas kausa” izcīņa pieskāriena regbijā jeb „Rugby Touch”. Sacensības organizē Regbija Attīstības Asociācija (RAA) kopā ar Siguldas regbija entuziastiem. Labākās komandas, tāpat kā vērtīgākie un atraktīvākie spēlētāji, saņems balvas. Sacensību sākums – 12.00.

Pieskāriena regbijs ir aktīvs un atraktīvs veids, kā pavadīt brīvo laiku. Tas ir labs veids, kā spert pirmos soļus regbijā, jo spēle ir bez fiziska kontakta, pretinieku apturot ar rokas pieskārienu. Regbija lielvalstī Jaunzēlandē katrs topošais spēlētājs vispirms sāk ar pieskāriena regbiju, attīstot laukuma pārredzēšanu, kustību laukumā, bumbas notveršanu un atdošanu, tikai vēlāk, kad ir nostiprināti spēles pamati, sākot apgūt arī tos regbija elementus, kas saistīti ar spēka pielietošanu. Pieredze rāda, ka ļoti daudzi spēlētāji, kas pirmo reizi regbijā ir ienākuši caur Latvijā rīkotajiem pieskāriena regbija turnīriem, vēlāk uzsāk treniņus arī klasiskajos regbija paveidos, salīdzinoši ātri parādoties arī Latvijas izlašu kandidātu pulkā. Lai ievērotu spēles pamatprincipu, nav atļauta arī spēle ar kāju.

Laukumā vienlaikus vienas komandas sastāvā varēs atrasties četri spēlētāji, bet vēl divi spēlētāji var iesaistīties spēlē uz maiņu. Rezervisti nav obligāti. Tāpat kā klasiskajā regbijā, arī pieskāriena regbijā piespēles var dot tikai aiz sevis, bet pēc sestā, ar pieskārienu apturētā uzbrukuma, bumba pāriet aizsardzībā spēlējošās komandas rīcībā. Sacensības norisināsies uz diviem laukumiem, tās tiesās regbija tiesneši.

Sacensību organizatori aicina piedalīties ikvienu spēlēt gribētāju, iepriekšējā pieredze regbijā nav obligāta, jo tā šādā turnīrā nekad nav devusi sevišķas priekšrocības. Tieši otrādi – lai arī allaž piedalās spēlētāji, kas ikdienā nodarbojas ar regbiju, un spēlē pat Latvijas izlasē, viņi neizjūt spēles priekšrocības. Dalības maksa nav paredzēta, toties pēc sacensībām, kā jau tas regbijā visā pasaulē ir pieņemts, būs „3.puslaiks”. Lai arī turnīrs sāksies plkst.12.00, sacensību organizatori aicina komandas ierasties laicīgi, jo notiks īsa noteikumu izskaidrošana kopā ar paraugdemonstrējumiem. Vecuma ierobežojumu sacensību dalībniekiem nav. Lūgums iepriekš reģistrēties, sūtot komandas pieteikumu uz e-pasta adresi: arvispilenieks@inbox.lv, norādot komandas nosaukumu, kā arī katra dalībnieka vārdu un uzvārdu. Pieteikumus varat sūtīt līdz 11.augusta plkst.23.59, bet, ja ir aizmirsies vai vienkārši nav bijis iespējams to izdarīt, būs iespēja apstiprināt savu dalību jau sacensību norises vietā, ierodoties pirms to sākuma.

Sacensības klātienē apmeklēs arī vairāki regbija treneri un funkcionāri. Līdz ar to būs iespējams jau klātienē iepazīties ar cilvēkiem, kuri var palīdzēt tālākajā ceļā regbijā, ja tāda vēlme rodas. Pieredze vēsta, ka jebkurš sportisks cilvēks, kuram ir attieksme un gribasspēks, salīdzinoši ātri, nepilna gada laikā, var iekļauties kādā no Latvijas regbija klubiem, kuri piedalās arī laba līmeņa ārzemju turnīros gan klasiskajā regbijā, gan regbijā – 7. Jāatzīmē, ka 2016.gadā regbijs – 7 debitēs Olimpiskajās spēlēs, bet Latvijas izlases iespējas kvalificēties ir gana augstas, paturot prātā to, cik labas mums ir tradīcijas šajā regbija paveidā.

Uz tikšanos Siguldā!


© www.sigulda.lv




KOMENTĀRI
Lai pievienotu komentāru nepieciešams būt reģistrētam lietotājam vai reģistrēties!


Pasākumi